Подарували квітку в горщику - що робити, якщо ви боїтеся прикмет / фото ua.depositphotos.com

Кімнатні квіти є практично у кожному будинку. І багато хто думає, що їх можна купувати в якості подарунка друзям, колегам і близьким. Однак існує чимало нюансів, і річ не тільки в прикметах.

Розповідаємо, чи можна дарувати кімнатні квіти у горщиках, і чому такий презент сподобається не кожному. Крім цього ви дізнаєтеся, чи варто приймати такий "дар" від друзів або малознайомих людей.

Чому не можна дарувати квіти в горщиках - логічні доводи

Квіти у горщику на подарунок жінці вважаються оптимальним варіантом. Однак це не так. Вам варто враховувати кілька факторів:

Відео дня
  • квітам потрібен догляд - тому люди, які не люблять піклуватися про рослини і точно забудуть їх полити, пересадити і підгодувати, навряд чи будуть раді такому подарунку;
  • квіти можуть зів'янути - і це сильно засмутить людину, особливо якщо подарунок стане для неї дуже символічним;
  • деякі квіти викликають алергію - і людина може навіть не підозрювати, який саме вазон спровокує, у  найкращому випадку, напад нежити (у найгіршому все може закінчитися лікарнею і навіть смертю);

Чому не можна дарувати квіти в горщиках - прикмети

Езотерики вважають, що дарувати квіти у горщиках дуже небезпечно як для того, хто вручає презент, так і для того, хто його приймає. Прийнято думати, що кімнатні рослини нібито можуть "насичуватися" енергетикою і потім передавати її людям. 

Іншими словами, зла людина може "передати" вам негатив через такий подарунок. Крім цього, існує прикмета про те, що якщо подарована квітка у горщику засохне і загине, це покличе до будинку біду.

Люди, які вірять у подібні теорії, не знають, що робити, якщо тобі подарували квіти в горщику. Однак відповідь проста. Якщо ви боїтеся прикмет, ввічливо відмовтеся від подарунка.

Кому можна дарувати квіти в горщиках

Ну а якщо ж ви не вірите в прикмети і дуже хочете купити на подарунок саме квітку в горщику, зважте усі "за" та "проти". Такому презенту точно будуть раді люди, які люблять квіти і знають, як за ними доглядати.

Крім цього, ви завжди можете просто запитати у людини, чи хоче вона отримати квіти у горщику. Сюрпризу не буде, проте не буде і неприємного осаду, якщо ви не вгадаєте з подарунком.

Часом люди самі говорять, що б вони хотіли отримати в якості презенту. В такому випадку ситуація максимально спрощується. Ви можете обговорити тип квітки, дізнатися конкретні побажання і повністю задовольнити бажання людини. 

Які кімнатні квіти не можна приймати в подарунок і купувати на презент

Також варто поговорити про те, які квіти усе ж не варто купувати. Відмовтеся від отруйних видів рослин, таких як молочай, диффенбахія, олеандр - вони можуть бути небезпечними і для дітей, і для тварин.

Крім цього, не варто купувати агресивні види квіток, які швидко ростуть і можуть займати багато місця. Якщо людина не захоплюється "вазонами", то навряд чи йому сподобаються аспарагус і фікус. Не варто вибирати і квіти з сильним запахом, особливо якщо ви точно не знаєте, чи немає у людини алергії.

Які квіти в горщиках можна дарувати

Наостанок розповідаємо, які рослини точно стануть хорошим подарунком. Якщо чоловік дарує квіти в горщику або ж подарунок обирає жінка, яка не розбирається у "вазонах", зверніть увагу на такі види:

  • сукуленти - алое, кактуси або ехеверії чудово підійдуть для подарунка, адже вони не вимагають частого поливу і можуть виживати в різних умовах;
  • фіалки - одні з найпопулярніших кімнатних рослин, за якими легко доглядати;
  • папороті-вони відмінно виглядають в горщиках і додають зелені в інтер'єр, при цьому не вимагають особливого догляду і можуть рости в тіні;
  • орхідеї - ці квіти вважаються символом елегантності, вони можуть довго радувати своїми красивими квітами, але за умови правильного догляду.

До слова, раніше УНІАН розповідав, чи можна дарувати квіти чоловікові. Відповідь на це питання позбавить вас від незручностей і казусів.

Вас також можуть зацікавити новини: