Через кота система не працювала кілька годин / колаж УНІАН, фото УНІАН, ua.depositphotos.com

У США кіт влаштував збій в комп'ютерній системі одного з відділів американського Департаменту у справах ветеранів. Як повідомляє видання The Register, кіт стрибнув на клавіатуру комп'ютера і видалив частину інформації з сервера.

Інцидент стався ще у вересні, але відомо про нього стало тільки зараз. У медичному центрі у справах ветеранів в Канзас-Сіті, штат Міссурі, чотири години не працювали сервери - про причину журналісти дізналися випадково, коли це питання спливло на однцій з нещодавніх онлайн-нарад чиновників.

За словами джерела, яке брало участь у нараді, на онлайн-зустрічі обговорювалися питання і проблеми IT-відділу Департаменту. Зокрема був згаданий і вересневий збій. Його причина виявилася несподіваною.

Відео дня

"Поки технік переглядав конфігурацію кластера серверів, їхній кіт стрибнув на клавіатуру і видалив його. Або принаймні це їхня історія", – розповіло джерело.

Після цього ІТ-директор Департаменту у справах ветеранів нібито відповів на почуте "Ось чому у мене собака". Решта учасників онлайн-наради цьому лише посміялися.

На прямий запит журналістів Департамент у справах ветеранів підтвердив факт збою в роботі їхніх серверів, але про кота у відповіді нічого не говорилося. Як втім не називалися і жодні інші причини збою. На уточнююче питання про причетність кота до інциденту, чиновники відмовилися від подальших коментарів.

Інші новини про неспокійних домашніх тварин

Як писав УНІАН, собаку президента США Джо Байдена вигнали з Білого дому через надмірну агресію. У період з жовтня 2022 року по січень 2023 року німецька вівчарка 10 разів нападала на співробітників Білого дому, а одній жінці-офіцеру нещодавно була потрібна медична допомога після укусу.

Також ми розповідали, що британець тримає звичайну індичку в якості домашнього вихованця, як кішку, або собаку. Птах всюди йде за ним і навіть із задоволенням ходить до його стоматолога. Місцеві жителі часто розгублені, коли бачать людину, яка сидить поруч з індичкою у своїй машині.

Вас також можуть зацікавити новини: