Шеф-кухар розкрила секрет ідеального пюре / фото ua.depositphotos.com

Картопляне пюре - це легкий гарнір, який зустрічається на столі ледь не у кожному будинку. Шеф-кухар Поппі О'Тул, яка пройшла навчання у Мішлена, розповіла як приготувати "неперевершене пюре".

"Ласкаво просимо на майстер-клас із приготування ідеального картопляного пюре. Це сміливе твердження, я знаю, але я щиро вірю, що знайшла найкращий метод для створення найгладкішого, кремового пюре. Ніколи більше не буде виправдань для грудкуватого м’якого картопляного пюре. У цьому методі мені найбільше подобається те, що вам не потрібні дорогі високотехнологічні товкачки чи розпушувачі, щоб отримати незмінно гладку текстуру", - цитує її Еxpress.

За її словами, потрібно лише докласти зусиль і використовувати звичайне сито, щоб зробити неперевершене картопляне пюре без грудочок. Для приготування знадобиться:

Відео дня
  • картопля - 4 шт.;
  • солоне масло - 75 г;
  • молоко або вершки - 50 мл
  • сіль - 2 ст. л.;
  • розтоплене масло - 1 ст. л.

Картоплю треба почистити й нарізати кружечками товщиною 1 см. Це дозволить овочу більш рівномірно приготуватися. Картоплю поміщаємо у каструлю, заливаємо холодною водою, додаємо сіль і ставимо на вогонь. Готувати треба не допускаючи сильного кипіння.

Коли картопля буде готова, злийте воду і накрийте рушником, залишився овоч у власній парі на 3-5 хвилин. Далі коренеплоди треба пропустити через сито і додайте масло. Молоко треба підігріти й додати до картоплі. Перемішайте до однорідності, але не робіть це надто довго, щоб пюре не втратила еластичності.

Поппі стверджувала, що вона додає також столову ложку розтопленого вершкового масла для "додаткового смаку". Подавати страву треба гарячою.

Інші поради щодо приготування картоплі

Раніше УНІАН писав, скільки варити картоплю для приготування пюре.

Провідний шеф-кухар Розмарі Гілл поділилася своїм секретом приготування найсмачнішого картопляного пюре для якого не знадобиться вода.

Вас також можуть зацікавити новини: