Спосіб варіння також важливий для приготування пюре / фото ua.depositphotos.com

Найчастіше лайфхаки щодо приготування пюре стосуються вже самого процесу змішування картоплі з маслом, молоком чи вершками. Однак, є свої нюанси і у варінні коренеплодів.

Як пише Тhe kitchn, час варіння залежить від того, який сорт картоплі ви використовуєте та у якому виді готуєте - цілу чи подрібнену.

Приготування цілої картоплі триватиме близько 30 хвилин, тоді як порізану на шматочки можна довести до готовности вже за 10-15 хвилин. Додавати картоплю радять у холодну воду, щоб забезпечити рівномірне приготування.

Відео дня

Для перевірки на готовність радять використовувати зубочистку чи виделку. Вони мають входити легко і без опору, але картопля не має розвалюватися.

Також можна відварити картоплю за декілька годин до приготування пюре і зберігати її холодильнику. У цьому випадку рекомендують овочі трохи недоварювати, оскільки розігрівати їх потрібно буде у гарячій воді.

Поради щодо приготування картоплі

Раніше УНІАН публікував дев'ять найкращих порад для приготування смачного пюре та як зробити найсмачніше картопляне пюре за версією The New York Times.

Крім того, розкрили рецепт оксамитового пюре від легендарного шеф-кухаря Робюшона з зіркою Мішлен.

Вас також можуть зацікавити новини: