Приготувати каву правильно не так то легко / фото ua.depositphotos.com

Перше, що потрібно освоїти для приготування смачної кави - це співвідношення кави і води, яке зазвичай становить 2 столові ложки меленої кави приблизно на 240 мг води.

Причина, через яку співвідношення кави і води є найосновнішим, полягає в тому, що воно має значення незалежно від зерен, ступеня обсмаження, крупності помелу або методології заварювання, пише Thedailymeal.

Якщо ви хочете отримати інформацію про те, що ви наливаєте в чашку щоранку, то це гаряча комбінація сполук, витягнутих із мелених зерен кавової рослини Ribinacea, посилену ароматами та смаками, спричиненими процесом обсмажування за концентрації від 1,2 до 1,5% за масою. Більш високі концентрації можливі: порція еспресо має концентрацію від 8 до 10%, але для цього вам знадобиться дорога машина. Як ви можете собі уявити, співвідношення кави та води в еспресо також значно вище: 1 частина кави на 2 частини води. Чому ці співвідношення є правилом? Це пов'язано з тим, що ми називаємо міцністю, а саме з кількістю кави, яку ви вживаєте.

Відео дня

При використанні скромного френч-преса кавову гущу занурюють у нагріту воду. Під час методу різні хімічні речовини, що містяться в каві, екстрагуються у воду, яка потім фільтрується і готова до вживання. Якщо ви використовуєте більш високе співвідношення кави і води (як у випадку з еспресо), ви отримаєте міцніший напій, але процес заварювання має бути швидким. Залиште ту ж відносну кількість меленої кави у френч-пресі на п'ять хвилин, і ви отримаєте напій, що за смаком нагадує воду з гіперкофеїном. Як і чай, переекстрагована кава гірка і її неможливо пити.

І навпаки, чашка недоекстрагованої кави кисла і має такий вигляд, ніби хтось занурив коричневу крейду в гарячу воду. Це може статися одним із двох способів: якщо мелена кава недостатньо набухає, або якщо порушити співвідношення кави і води та використати недостатньо меленої кави.

Мета приготування ідеальної чашки кави - витягти від 18 до 22% з 30% розчинних сполук. Недостатня екстракція здебільшого пов'язана з процесом замочування, але у всіх нас траплялась не міцна кава - це пов'язано з тим, що хтось недосипав мелену каву. Навіть якщо ви опанували співвідношення кави і води, приготування напою методом пуровера може потребувати деякої практики.

На відміну від кавоварок або френч-пресів, у проточного методу приготування кави є кілька змінних. Приготування кави для пуровера - це мистецтво, що виходить далеко за межі дотримання співвідношення кави і води. Вам потрібно буде вказати крупність помелу, температуру води, якість фільтра.

Інші новини про каву

Видання The Washington Post повідомляло, що любителі кави менше схильні до розвитку діабету 2 типу. Люди, які п'ють три-чотири чашки кави щодня, мають на 25% менший ризик захворіти ніж ті, хто взагалі не вживає цей напій. За кожну чашку кави ймовірність розвитку діабету зменшується на 6%, але це працює лише для перших шести порцій.

Також експерти назвали п'ять причин, чому краще пити вранці каву.

Вас також можуть зацікавити новини: