Вживання кави може покращити здоров'я / фото ua.depositphotos.com

Десятиліттями вчені вважали, що вживання кави шкідливе для здоров'я людини. Однак нові дослідження повністю перевернули це уявлення.

Як повідомляє The washington post, виявилось, що любителі кави менші схильні до розвитку діабету 2 типу. Згідно з дослідженнями, люди, які п’ють три-чотири чашки кави щодня, мають на 25% менший ризик захворіти ніж ті, хто взагалі не вживає цей напій. За кожну чашку кави ймовірність розвитку діабету зменшується на 6%, але це працює тільки для перший шести порцій.

Однак науковці застерігають, що можливо любителі мають якісь приховані звички, які й вливають на ей показник. Але є й інші підстави вважати, що користь кави не міф. Захисний ефект проти діабету зберігається, навіть якщо вчені враховують ці інші способи життя. Ефект було виявлено в десятках досліджень, в яких взяли участь понад мільйон учасників у Європі, Північній Америці та Азії. Це стосувалось жінок і чоловіків, молодих і літніх людей, курців і некурців, а також людей з ожирінням і без нього.

Відео дня

У дослідженнях, які відстежували тисячі чоловіків і жінок протягом двох десятиліть, було виявлено, що коли любителі кави збільшували споживання кави на додаткову чашку або дві на день, їхній ризик діабету знижувався на 11%. Але у разі зменшення порцій ймовірність розвитку діабету у них зросла на 17%. При дослідженні чаю таких ефектів не виявили. 

Безумовно, кава має свої мінуси. Вона може викликати порушення сну, посилити тривожність і викликати головний біль, нудоту та інші побічні ефекти.

FDA рекомендує здоровим дорослим споживати не більше 400 мг кофеїну щодня, що еквівалентно чотирьом-п’яти чашкам звареної кави. Але навіть це може бути занадто для деяких людей. 

"Якщо ви не п’єте каву і не отримуєте від неї особливого задоволення, то не відчувайте тиску починати. Але для тих, хто п’є її щодня, приємно знати, що ваша ранкова кава — окрім того, що вона має чудовий смак і підбадьорює — може зробити більше для вашого здоров’я", - підсумовують журналісти.

Плюси та мінуси вживання кави

Як раніше розповідав УНІАН, що буде з вашим тілом, якщо пити понад трьох чашок чаю або кави щодня.

Видання Slurrp назвало п`ять причин, чому краще пити вранці чорні каву.

Також існує 5 причин, чому відмова від кави може бути корисною для здоров'я.

Вас також можуть зацікавити новини: