Цибуля є основою багатьох страв, проте як би ви не хотіли, багато з нас починає плакати, як тільки починає її нарізати. Це відбувається через те, що цибуля виділяє фермент та сірчану кислоту. За інформацією Healthline, ці сполуки створюють подразнюючий газ, який перетворюється на сірчану кислоту, коли торкається шару води, що покриває та захищає наші очі. Після чого очі виробляють сльози, аби "вимити" подразник.
Проте шеф-кухар Еріка Вайдс поділилася простими трюками, які допоможуть запобігти сльозотечі під час нарізання цибулі, передає Mirror.
"Є два способи запобігти сльозам під час нарізання цибулі. Перший - це використання дуже гострого ножа... Чим гостріший ніж, тим менше ви плачете. Інша річ, що ви повинні використовувати правильну техніку різання, а це означає, що коли ви ріжете цибулю, ви повинні різати вперед, ковзаючими рухами", - радить експерт.
Еріка показує, як вона штовхає ніж вниз і вперед, а не дозволяє лезу йти прямо по цибулині. За її словами, це запобігає утворенню синців на клітинах цибулі, які вивільняють більше подразнюючих сполук.
Під дописом шеф-кухаря підписники залишили свої коментарі щодо цієї поради. Багато з них запевняють, що такі рекомендації творять чудеса.
"Зазвичай мені доводиться робити перерви, але я пам'ятала про це під час приготування їжі, і не пролила жодної сльозинки. Я навіть нарізала цибулю шалот, яка зазвичай мене дуже дратує", - написала одна з користувачок.
Крім того, багато хто порадив покласти цибулю в холодильник на 10-15 хвилин перед тим, як нарізати, стверджуючи, що це зменшить пекучість для очей.
"Я тримаю свою цибулю в холодильнику... і ніколи не плачу!", - захоплено розповідала одна людина.
Інші поради експертів
Раніше експерти розповіли, що потрібно додати в пюре, аби воно вийшло смачним. Відомо, що цю страву готувати досить просто, але й зіпсувати її можна дуже швидко. Головним моментом тут є правильний вибір картоплі.
Також стало відомо, навіщо господині смажать рис перед варінням. Зазначається, що це роблять для того, аби він був розсипчастим. У процесі обсмажування крупинки стають ароматними і добре відокремлюються одна від одної.