
Рис - популярний гарнір до м'яса, риби та овочів. Мало хто знає, що його можна зробити ще смачнішим, якщо застосувати одну хитрість. Дізнайтеся, для чого смажать рис перед приготуванням і як це впливає на смак страви.
Чому смажать рис перед варінням
Рис смажать перед варінням для того, щоб він був розсипчастим. У процесі обсмажування крупинки стають ароматними і добре відокремлюються одна від одної. Після варіння такий рис не буде злипатися, що дуже важливо в приготуванні плову.
Це означає, що не варто обсмажувати крупу для каші, ролів та інших страв, де потрібен щільний і липкий рис. Також не треба смажити круглозерні сорти - вони не стануть розсипчастими.

Як обсмажити рис для плову
Перед тим, як смажити рис, не забудьте кілька разів промити його. Потім відкиньте на друшляк і злийте всю воду. Розігрійте сковорідку з кількома ложками олії та викладіть крупу одним шаром. Обсмажуйте кілька хвилин, регулярно помішуючи. Зерна мають стати сухими та прозорими.
Після цього залийте рис окропом або перекладіть у каструлю з киплячою водою. Варіть до готовності (15-20 хвилин) і подавайте до столу. Щоб каша була смачною, посоліть її на самому початку варіння.
Пам'ятайте, що немає універсальної інструкції про те, як правильно смажити сирий рис. За вашим бажанням крупу можна обсмажити без олії або з додаванням овочевої засмажки.