Розповідаємо, що додати в пюре для ідеальної консистенції та неперевершеного смаку / фото ua.depositphotos.com

Картопляне пюре - одна з найпоширеніших та найулюбленіших страв в українській кухні. Способів, як зробити пюре, досить багато. Хтось кладе олію, хтось додає молоко чи вершки. Але рецепт пюре не завжди містить ці інгредієнти. УНІАН розповість, як варити пюре, щоб воно завжди виходило пишним і неперевершеним за смаком.

Як готувати пюре - важливі нюанси

Цю страву готувати досить просто, але й зіпсувати її можна дуже швидко. Ключовим моментом тут є правильний вибір картоплі - віддавайте перевагу сортам із високим вмістом крохмалю. Це може бути кругла картопля з коричневою шкіркою і світлою м'якоттю.

Не менш важливий нюанс - час. Скільки варити картоплю для пюре, залежить від сорту. Але в середньому це 15-20 хвилин з моменту закипання. Орієнтуйтеся на прокол - якщо виделка "розвалює" шматочок картоплі, можете вимикати плиту.

Відео дня

Крім цього, дуже важливо нарізати картоплю приблизно однаковими шматочками. Так вони зваряться за один час, адже якщо картоплю переварити - вона стане водянистою і втратить свої смакові якості.

Готуємо ідеальне картопляне пюре - що додати, а без чого можна обійтися

Багато хто звик додавати в товчену картоплю молочну продукцію (наприклад, молоко або вершки). Але що можна додати в картопляне пюре замість молока, якщо його раптом немає під рукою? Відмінно підійде рідина, в якій варилася картопля. Щоб страва вийшла ідеальною за консистенцією, вливати її потрібно невеликими порціями. Так ви зможете контролювати густоту товченої картоплі.

Не менш популярне запитання серед кулінарів-початківців - чи потрібно додавати в картопляне пюре яйце. Цей крок не є критичним, тому без яйця можна обійтися. Його додають з кількох причин:

  • Покращення текстури. Яєчний жовток надає страві більш гладенької та шовковистої текстури, а також робить смак яскравішим. А білок пов'язує між собою всі інгредієнти.
  • Колір. Завдяки додаванню яйця господині надають картоплі приємного кремового відтінку таприємного блиску. Так вона має ще апетитніший вигляд.

Тепер поговоримо про вершкове масло. Його додавання так само не є обов'язковим, адже є маса варіантів, чим можна замінити цей продукт. Розповідаємо, що можна додати в картопляне пюре замість вершкового масла.

Чудово підійде рослинна олія (найкраще - оливкова). Невелику кількість влийте в картоплю наприкінці приготування, щоб збагатити смак страви.

Крім цього, можете замінити вершкове масло на кокосове. Воно додасть страві солодкуватого смаку і ніжного кокосового аромату, тож сміливо експериментуйте.

Вас також можуть зацікавити новини: