Яку цибулю кладуть у соковиті бургери від McDonald's - свіжу чи ні, багато хто з нас навіть не здогадується / ua.depositphotos.com

Колишній шеф-кухар корпорації McDonald's Майк Харач розповів секрет цибулі, яку франшиза, довгий час використовувала у своїх бургерах. Багато людей, замовляючи якесь меню в ресторані, обирає для себе класику: якусь із варіацій картоплі, переважно це "фрі", а також улюблений бургер.

Але мало хто знає, що смаку та соковитості знаменитому американському "бутерброду" додавала саме цибуля. За словами Майка, який у своєму блозі в TikTok викриває таємниці кухні "фаст-фуду" різних франшиз, тепер McDonald's "карамелізував" цибулю особливим чином. 

За його словами, для приготування бургерів франшиза почала додавати вже готову цибулю з грилю. McDonald's використовуває у стравах зневоднену цибулю, яку отримує від постачальника в розфасованому вигляді. Тобто у булочці ми їмо не свіжу щойно нарізану цибулю, яку раніше "карамелізували" разом із котлетою.

Тепер зневоднену цибулю кладуть зверху котлети: таким чином вона змішується з жирами та соками бургерів, надаючи їм цибулевого смаку. Внаслідок цього у споживача складається враження, що він їсть "карамелізовану" цибулю, яку McDonald's додавав до страв раніше. Цей "лайфхак" франшиза, ймовірно, почала використовувати нещодавно. 

Але таке нововведення сподобалося далеко не всім.

"Як людина, яка ненавидить цибулю, я стурбований новою політикою McDonald's щодо приготування цибулі безпосередньо на грилі", - зазначає один коментатор. 

І хоча у відвідувачів McDonald's є можливість попросити, щоб цибулю до страви взагалі не додавали, деякі кажуть, що таке зауваження не завжди враховується. 

"Проблема в тому, що маленька цибуля потрапляє всюди, тому, коли я замовляю щось без цибулі, я все одно отримую трохи цибулі", - йдеться в коментарях під публікацією блогера. 

Інші коментатори також критикували, що тепер текстура цибулі - щось середнє між "сирою" та "карамелізованою" - ніби на "півдороги" до готового вигляду, який раніше був у страві.

З чого роблять картоплю фрі в McDonald's

Раніше Daily Meal заперечив міф про те, що для приготування картоплі в McDonald's використовують не свіжий продукт, а вже готову суміш. Хоча, не можна сказати, що працівники франшизи подають страву зі свіжої нарізаної бульби, все ж такий це головний інгредієнт і він справжній. Деталі про те, як готують "фрі" у McDonald's - читай тут

Вас також можуть зацікавити новини: