
Яєчня - страва, можливо, й не найкорисніша, але смачна й багата на білок. Виявляється, готувати її можна й без сковороди, пише Express.
Посмажити яйце можна і в мікрохвильовій печі, причому на це вам потрібно часу менше ніж хвилину. Ще одна перевага цього способу приготування - менша кількість використаного жиру, а отже, нижча калорійність. До того ж на кухні не буде диму. Тому, зазначається, приготування яєчні у мікрохвильовці - це простіше, швидше, корисніше, але не менш смачно, як на сковороді.
Приготувати яєчню в мікрохвильовій печі надзвичайно легко. Спочатку збризніть олією тарілку для мікрохвильовки або іншу форму, розбийте туди яйце. Візьміть ніж і обережно проколіть жовток (не настільки, щоб він розлився). Поставте форму в мікрохвильову піч на високу потужність на 30 секунд.
Залиште яйце у мікрохвильовці ще на одну хвилину, потім перевірте його готовність. Якщо ви любите, щоб воно було більш просмаженим, можете увімкнути піч ще на 10 секунд.
Інші рецепти приготування яєць
Раніше УНІАН розповідав, як готувати ідеальні яйця пашот. Троє кухарів, яким задали це питання, назвали одну головну умову: правильна температура води. Вони зазначили, щонайважливіше при готуванні яєць цим способом - не пропустити той момент, коли вода вже починає закипати, але ще не кипить. Саме тоді потрібно занурювати яйце у воду.
Також ми писали, як смажити яйця, щоб були смачні й не підгоріли. Кухарка та засновниця Fat Girl Hedonist Карі Гарсія стверджує, що для того, аби яєчня на сковороді вийшла смачнішою, її потрібно приготувати зі столовою ложкою води. Воду на сковороду слід лити в той момент, коли білки будуть готові приблизно на 80 відсотків.