фото pxhere.com

Яєчня-бовтанка – одна з найсмачніших страв для сніданку, але часто вона виходить трохи сухою або без достатньо насиченого смаку. Багато людей готують її з молоком, але авторка статті на шпальтах Express Кетрін Макфілліпс радить замінити його іншим інгредієнтом.

За її словами, молоко "розбавляє смак яєць" і призводить до їх злипання на сковороді. "Найпростіший спосіб отримати більш кремову яєчню - просто повністю відмовитись від молока й додати натомість до яєчної суміші ложку сметани", - пише Макфілліпс.

На її думку, густіша консистенція сметани допомагає регулювати температуру, завдяки чому яйця готуються повільніше, і менше шансів, що вони пересохнуть на сковороді. Це також допомагає яйцям мати більш шовковисту та схожу на заварний крем текстуру.

Відео дня

"Я також вважаю, що яєчня, приготована зі сметаною, має набагато насиченіший смак, тому вона значно ситніша", - додала авторка.

До того ж, за її словами, готувати яєчню з додаванням сметани це нескладно і займає менш ніж 10 хвилин.

Інгредієнти для ідеальної яєчні

• 2 великі яйця;

• 1 столова ложка сметани;

• 1 чайна ложка вершкового масла;

• сіль і перець.

За бажанням можна ще додати сир та цибулю.

Як приготувати

• Розбийте яйця в миску та ретельно збийте їх вінчиком, щоб яєчня вийшла пухкіша. Додайте сметану та продовжуйте збивати, доки не отримаєте однорідну суміш. Посоліть.

• Поставте сковороду на середньо-слабкий вогонь і покладіть на неї вершкове масло. Щойно воно розтане - вилийте яєчну суміш.

• Залиште яйця приблизно на 10 секунд, а потім почніть помішувати їх лопаткою. Просто повільно помішуйте, накриваючи згустками ті частини, які ще рідкі.

• Коли яйця повністю "схопляться", зніміть їх з вогню й залиште ще на кілька хвилин на сковороді. Після цього яєчню покладіть на тост і приправте перцем.

Раніше УНІАН розповідав, на чому посмажити ідеальну яєчню. Трьоя шеф-кухарям задали це питання, і всі дали однакову відповідь: однозначно на вершковому маслі. За словами однієї з експертом, завдяки цьому продукту краї яєць під час смаження стають мереживними, золотистими, а жовток залишається насиченим і рідким.

Вас також можуть зацікавити новини: