Стало відомо, чи є різниця в тому, яким боком загортати у фольгу продукти / фото ua.depositphotos.com

Алюмінієва фольга має тьмяну і блискучу сторони. Дієтологиня Іпсіта Чакраборті з погляду безпеки харчування розповіла, чи є різниця у тому, яка з них краще підходить для пакування або зберігання продуктів, пише indianexpress.com.

"Відмінності в зовнішньому вигляді зумовлені виробничим процесом. І те, з якою зі сторін контактують харчові продукти, ніяк не впливає на безпеку та здоров'я", - зазначила вона.

Тож, на експертну думку фахівця, використання будь-якого боку алюмінієвої фольги не має суттєвого впливу на їжу.

Відео дня

"Використання тьмяного або блискучого боків алюмінієвої фольги для пакування або приготування їжі за своєю суттю не впливає на харчову цінність або склад продуктів", - акцентувала Чакраборті.

Зазначається, що метод приготування і самі інгредієнти мають набагато більший вплив на результат, ніж сторона використовуваної фольги.

За словами дієтолога, основні проблеми зі здоров'ям, пов'язані з використанням алюмінієвої фольги під час приготування їжі або зберігання, пов'язані з ризиком потрапляння алюмінію в їжу. Однак такий ризик мінімальний. І зазвичай органи охорони здоров'я вважають фольгу безпечною для використання на кухні.

Раніше УНІАН писав, як можна використовувати пластиковий затискач для хліба.

Вас також можуть зацікавити новини: