Як використовувати затискач для хліба - варіанти / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Спеціальна дротяна кліпса - це те, як називається затискач для хліба, який використовують у багатьох пекарнях, щоб герметично закрити упаковку з випічкою. Зазвичай люди викидають їх у сміття, але дуже даремно - дізнайтеся, куди можна застосувати такий предмет.

Чому не можна викидати затискачі від хліба - раціональна причина

Такі пристосування досить довговічні та практичні, а ще приємні для сприйняття, адже дістаються абсолютно безкоштовно разом із хлібом або батоном. За допомогою них можна помітно спростити собі життя і навіть сприяти поліпшенню екологічної ситуації у світі - затискач для хліба незамінний у побуті. Наприклад, його можна використовувати не тільки для фіксації упаковки з батоном, а й для будь-якого іншого пакета - з крупами, горіхами чи іншими продуктами. Якщо часто запікаєте їжу в духовці в рукаві, хлібна кліпса теж може стати помічником - скріпіть за її допомогою краї пергаменту, поліетилену або фольги, щоб вміст не витікав назовні.

Що можна зробити із затискачів для хліба - цікаві варіанти

Навіщо потрібні хлібні затискачі - зрозуміло, як ми вже сказали, за їхньою допомогою можна швидко та якісно закрити пакет, у якому батон чи хліб виходять із конвеєра на виробництві. Але виявилося, що є ще кілька варіантів, як використовувати затискачі для хліба в побуті:

Відео дня
  • Маркування шнурів від гаджетів

Якщо у вас вдома є перехідник або подовжувач, у якому стирчить безліч різних шнурів від усіляких пристроїв, то можете взяти пластиковий затискач, закріпити за допомогою нього дріт, а зверху фломастером написати, від чого він. Це зручний і швидкий спосіб навести лад у квартирі й більше не плутатися в дротах, і вже тим більше не вимикати з розетки все підряд.

Також стане в пригоді затискач для хліба, якщо вам потрібно скласти дріт від пристрою, яким ви поки що не користуєтеся. Часто для таких цілей використовують спеціальні пластмасові стяжки, але не завжди вони є під рукою. Ви можете згорнути шнур у моток і закріпити його пластиковим затискачем від батона - і швидко, і економно.

  • Протягування дротів

Ще одна порада, куди застосувати хлібні затискачі - це використовувати їх для закріплення різних шнурів, які часто лежать на підлозі. Наприклад, якщо у вас під'єднано до розетки холодильник, то дріт, найімовірніше, просто тягнутиметься підлогою або вздовж плінтуса. Для того щоб цього не відбувалося, візьміть кілька хлібних кліпс, прибийте їх до плінтуса, прокладіть шнур і скрутіть кліпсу, надійно фіксуючи дріт.

  • Позначка на скотчі

Часто після використання скотчу можна втратити вільний край, якщо нічим його не зафіксувати. Пластиковий затискач для хліба в такому разі - ідеальний варіант. Приклейте його до скотчу і один раз загорніть. Таким чином у вас вийде проста і бюджетна позначка.

  • Тримач для квітів

Якщо ваші кімнатні рослини стрімко ростуть угору, то рано чи пізно їм знадобиться опора і підв'язка. Як опору можна взяти будь-яку паличку або навіть соломинку для коктейлів, а ось із підв'язкою виникають труднощі. Багато господинь використовують гумки, стрічки або шматки тканини, але кліпса від батона набагато зручніша. Просто закріпіть нею потрібні стебла рослини і міцно зафіксуйте, стиснувши краї кліпси.

Вас також можуть зацікавити новини: