Цукор зазвичай є ключовим гравцем у традиційних ласощах, однак є десерти у яких він не обов’язковий. Ці мафіни без цукру солодкі завдяки бананам.
Як пише Mirror письменниця та дитячий психолог Роміна Бертінац у своїй кулінарній книзі "Смачний животик" поділилась рецептом цього десерту. Для покращення смакових якостей можна додати шматочки темного шоколаду. Для приготування 12 мафінів знадобляться:
- стиглі банани - 400 г;
- вівсяне борошно - 200 г;
- арахісове масло - 30 г;
- розпушувач - 4 ч.л.;
- молоко - 60 мл;
- чорний шоколад - 60 г.
Банани розімніть виделкою. Шоколад подрібніть на шматочки. Змішайте всі інгредієнти в одній мисці.
Розігрійте духовку до 180C. Приготуйте форму для кексів, вистеливши її маленькими паперовими формочками для кожного мафіну. Влийте тісто в кожну підкладку ложкою. Випікайте десерт протягом 18-20 хвилин, поки кекси не стануть золотистими.
Коли вони будуть готові, вийміть тістечка з духовки та дайте їм охолонути, перш ніж закласти.
Що ще приготувати
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати простий банановий хліб від Мері Бері, а також як приготувати запечені курячі стегна з пюре по-новому. Цієї страви вистачить, щоб нагодувати чотирьох людей, не витративши при цьому багато часу.
Мері Беррі поділилася своїм чудовим рецептом вологого апельсинового торта. На приготування десерту піде менше 30 хвилин і додатковий час на випікання.