Мері Беррі поділилася своїм чудовим рецептом вологого апельсинового торта. На приготування десерту піде менше 30 хвилин і додатковий час на випікання.
Як пише Еxpress, цей смаколик самодостатній і гарно пасує до чаю чи кави. Цієї кількості достатньо, щоб порізати на вісім шматочків.
Для приготування знадобляться:
- несолоне вершкове масло - 225 г;
- цукрова пудра - 225 г;
- яйця - 4 шт.;
- борошно - 220 г;
- розпушувач - 2 ч.л.;
- апельсин.
Для начинки треба взяти 75 г вершкового масла, 150 г цукрової пудри, цедра та 2 ст.л. апельсинового соку.
Розігрійте духовку до 180C. Дві роз'ємні форми діаметром 20 см злегка змастіть вершковим маслом і вистеліть пергаментом.
Помістіть масло, цукор, яйця, борошно, розпушувач і апельсинову цедру у велику миску і збивайте протягом двох хвилин або до тих пір, поки суміш не стане однорідною. Розподіліть тісто між формами та випікайте 25 хвилин.
Залиште коржі охолонути у формах протягом п’яти хвилин, потім проведіть заокругленим ножем для масла по краях форм і обережно переверніть їх на решітку. Зніміть пергамент і залиште до повного охолодження.
Інгредієнти для начинки збийте разом і змастіть перший корж з одного боку, зверху покладіть другий і змастіть рештою апельсинового крему. Прикрашаємо цедрою.
Що ще смачного приготувати
Раніше УНІАН розповідав, як готується вершково-часникова паста за 25 хвилин.
Восени гарно смакуватиме тушкована яловичина з галушками.