Для приготування знадобляться картопля, масло, молоко і спеції.
Всесвітньо відомий шеф-кухар Жоель Робюшон створив неймовірний рецепт пюре. Він викликає захват у кулінарному світі з того часу, як був представлений.
Приготувати пюре за рецептом Робюшона може будь-хто вдома, пише Express. Попри неймовірний оксамитовий смак, він вражає своєю простотою.
Щоб приготувати цю страву беремо:
Картоплю заливаємо двома літрами холодної води, додаємо крупну сіль і доводимо до кипіння. Варимо під кришкою приблизно 25 хвилин - до готовності. У цей час поріжте масло кубиками и закиньте у морозилку - воно має бути дуже добре охолоджено.
Зливаємо воду з картоплі і чистимо її. Робюшон для подрібнення використовував спеціальний прилад. Однак зараз французькі кухарі радять у домашніх умовах перетирати картоплю через сито. В жодному разі не беріть блендер чи міксер.
Далі треба помістити подрібнену картоплю у каструлю й поставити на вогонь. У каструлі поряд підігрійте молоко. Поки воно нагріватиметься протягом 5 хвилин інтенсивно помішуйте картоплю лопаткою, щоб вона не пригоріла. Після цього потрібно зменшити вогонь до мінімуму й енергійно помішуючи потроху додавайте вершкове масло. Саме вмішування добре охолодженого масла і надасть страві кремовий відтінок та оксамитову текстуру.
Тепер влийте тонкою цівкою гаряче молоко й перемішуйте, поки картопля не вбере всю рідину. Після цього можна вимикати вогонь і приправляти страву сіллю та перцем. Щоб не зіпсувати колір картоплі радимо використовувати білий перець - він дасть пікантність, аромат і не залишиться чорними точками на вершковому пюре.
Подавати страву треба гарячою. За бажанням для ще більш пухкої структури можна повторно перед подачею ще раз пропустити пюре через сито.
Раніше відомий шеф-кухар Гордон Рамзі, який має три зірки Мішлен, розкрив рецепт найсмачнішого супу з броколі.
Зірка Голлівуду Різ Уізерспун, яка відома своїми ролями у фільмах "Блондинка в законі", "Дика" та серіалах "Велика маленька брехня" й "Ранкове шоу", поділилась рецептом сметанного пирога своєї бабусі.
Професійний пекар Клер Саффітц поділилась рецептом ідеального шоколадного торта, який розробила сама.