Зірка Голлівуду Різ Уізерспун, яка відома своїми ролями у фільмах "Блондинка в законі", "Дика" та серіалах "Велика маленька брехня" й "Ранкове шоу", поділилась рецептом сметанного пирога своєї бабусі.
Як пише The kitchn з посиланням на кулінарну книгу Різ "Віскі в чайній чашці", цей пиріг входить до основних десертів на півдні США.
Спочатку розігріваємо духовку до 175 градусів і змащуємо маслом дві форми на 22 см. На дно треба вистелити пергамент. Для приготування тіста нам знадобиться:
- вершкове масло - 170 г;
- борошно - 390 г;
- сода - 1/2 ч.л.;
- розпушувач - 1/2 ч.л.;
- дрібна морська сіль - 1/2 ч.л.;
- жирна сметана - приблизно 280 г;
- екстракт ванілі - 4 ч.л;
- яйця - 6 великих;
- цукор - 400 г.
Також ще готуватимемо глазур. Для неї нам знадобиться:
- вершкове масло - 113 г;
- коричневий цукор - 110 г;
- екстракт ванілі - 1 ч.л.;
- жирні вершки - 120 г;
- цукрова пудра - 415 г.
Борошно, розпушувач, соду і сіль просіяти та відкласти. В окремій мисці змішуємо сметану та ванілі. У чаші міксера збиваємо масло і цукор до пишності і по одному додаємо яйця, продовжуючи збивати. По черзі додавайте до суміші борошно та сметану.
Тісто ділимо між двома формами й випікаємо коржі 30-35 хвилин, даємо охолонути.
Для глазурі розтопіть вершкове масло, додайте коричневий цукор та вершки, доведіть до кипіння. Збиваємо і поступово додаємо цукрову пудру.
На нижній корж пирога кладемо 3/4 склянки глазурі, накриваємо другим коржем і покриваємо рештою глазурі. Пиріг вийде солодким і вологим.
Інші незвичайні десерти
Раніше ми розповідали, як приготувати осінній торт від Джеймі Олівера та найкращий шоколадний торт за версією The New York Times.