
Ідеальна картопля фрі має бути хрусткою зовні, м'якою та смачнрю всередині. І отримати чудову закуску в домашніх умовах може бути складніше, ніж здається.
Зібрані кращі поради від найвідоміших професійних кухарів, як же добитися ідеального результату.
Хрустка картопля фрі - список рекомендацій
Щоб отримати суперхрустку картоплю фрі вдома, потрібно:
- використовувати правильний сорт картоплі (найкраще підійде червонувато-коричневий або картопля Айдахо);
- розрізати картоплю на однакові шматочки;
- замочити картоплю у воді перед приготуванням;
- використовувати масло, призначене для високих температур, або качиний жир;
- смажити картоплю фрі на правильній температурі (від 375 до 400 F);
- спробувати потрійне прожарювання картоплі;
- приправити картоплю відразу ж після смаження;
- не збивати картоплю фрі в купу після приготування (найкраще подавати закуску на широкому блюді або тарілці).
Якщо ви вирішили зробити картоплю фрі в духовці, то кухарі радять запікати її з кукурудзяним крохмалем. Так він вийде більш легким і хрустким.
Раніше, знаменитий британський шеф-кухар Гордон Рамзі розкрив секрет приготування ідеальної яєчні. Кулінар стверджує, що, дотримуючись його порад, ви зможете приготувати яєчню швидко і легко.