Тирамісу може здаватись складним десертом, однак за рецептом Мері Беррі ця задача стає у кілька разів простішою.
Як пише Еxpress, для приготування знадобиться форма 38x25 см, квадратна форма 18 см і термометр.
Для коржів потрібні:
- вершкове масло для змазування
- цукрова пудра - 100 г;
- яйця - 4 шт.;
- борошно - 100 г;
- розпушувач - 0,5 ч.л.
Також потрібно буде приготувати начинку для цього десерту. Він потребує деяких інгредієнтів:
- розчинна кава - 1 ст.л.;
- окріп - 150 мл;
- бренді - 100 мл;
- маскарпоне - 3 упаковки по 250 г;
- подвійні вершки - 300 мл;
- цукрова пудра - 3 ст. л.;
- натертий чорний шоколад - 65 г.
Для прикрашання додатково знадобиться нарізаний на шматочки чорний шоколад (100 г) та какао-порошок (2 ст.л.). Розігрійте духовку до 180C (160C вентилятор/газ чотири). Форму 35x25 см застеліть пергаментом.
Яйця та цукор збивайте протягом 5 хвилин. Суміш має стати блідою та густою. Просійте борошно і обережно вмішайте його металевою ложкою. Тісто перелийте у форму та нахиліть, щоб вирівняти поверхню. Випікайте протягом 20 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Охолодіть у формі протягом п’яти хвилин, потім переверніть на решітку і дайте повністю охолонути.
Тепер перейдемо до начинки. Розчиніть каву в окропі і додайте бренді. Коли бісквіт та кава охолонуть, розріжте корж навпіл, щоб вийшло два тонких бісквіти однакової ширини.
Використовуючи основу квадратної форми як орієнтир, виріжте два квадрати по 18 см. Вистеліть дно та боки форми довгими прямокутниками пергаменту. Його має бути багато, щоб потім можна було за краї витягти десерти.
Збийте маскарпоне до однорідності, поступово додайте вершки та пудру. Має вийти ніжний крем. Тепер можна збирати десерт.
Покладіть один шар бісквіта на дно форми. Ложкою налийте одну чверть суміші кавового бренді та накрийте шаром крему. Посипте третиною натертого шоколаду. Повторюйте так поки не закінчаться інгредієнти. Помістіть десерт охолоджуватись.
У цей час розтопіть половину нарізаного шоколаду на водяній бані. Він має нагрітися до 53°C. Зніміть з вогню й додайте решту шоколаду. Помішуйте поки суміш не охолоне до 31°C або просто трохи загусне.
У кондитерський пакет помістіть шоколад. На пергаменті для випічки зробіть тоненькі візерунки - вони застигнуть і стануть твердими. Посипте охолоджений торт какао-порошком та прикрасьте шоколадним декором.
Що ще смачного приготувати
Крем з вершкового сиру може бути ідеальним варіантом для тих, кому не подобаються занадто солодкі начинки.
Прості рецепти десертів - це справжня знахідка. Лимонний бісквіт Меррі Беррі є одним з таких.
Пісочне печиво з трьох інгредієнтів також є прекрасним варіантом.