Названо ознаки, за якими можна зрозуміти, що людина вам бреше / Колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, Feng Shui

З'ясувати, коли люди брешуть, не завжди легко, якщо звичайно ви не носите з собою поліграф. Однак є кілька ознак, за якими можна непомітно визначити, чи бреше вам ваш співрозмовник.

Як пише HackSpirit, хоча жодна з цих підказок окремо не є абсолютно достовірною, але якщо ви помітили кілька з них одночасно, слід насторожитися.

1) Дивний зоровий контакт

Багато людей думають, що брехуни як правило уникають прямого зорового контакту, і в цьому є частка правди. Але в той же час вірно і зворотне - деякі брехуни будуть дивитися вам прямо в очі. Але відмінність в тому, що вони будуть використовують набагато довший зоровий контакт, ніж зазвичай.

Відео дня

2) Імітація посмішки

Коли посмішка людини не торкається її очей, це може говорити про її зверхність, або про те, що вона вам бреше.

3) Сухість у роті

Облизування губ, кашель або прочищення горла можуть викликати підозру, оскільки вони виникають внаслідок нервозності або тиску від спроби збрехати. Ці реакції дуже важко контролювати, тому тільки найдосвідченіші брехуни здатні приховати їх або навіть усвідомлювати, що вони у них виникають.

Брехун також може потягнутися за водою, щоб приховати ці нервові ознаки і прикрити рот. Це ще один спосіб зрозуміти, що він бреше.

4) Посилене потовиділення.

Якщо причиною не є спека, потовиділення може бути несвідомою реакцією на стрес, а брехня людям зазвичай викликає стрес.

5) Жестикулювання руками.

У брехунів іноді можна помітити незвичайну жестикуляцію, точніше, жестикулювання більше, ніж зазвичай. Надмірно жестикулюючи, вони ніби намагаються переконати вас і навіть переконати самих себе.

З іншого боку, вони можуть жестикулювати набагато менше, ніж зазвичай, навіть стискати щось. У цьому випадку вони усвідомлюють свою нервозність і з усіх сил намагаються її замаскувати.

6) Совання

Як і жести рук, совання може бути вірною ознакою брехні. Люди соваються, коли відчувають стрес з будь-якої причини. І, як і більшість попередніх ознак, протилежність сованню також може свідчити про брехню. Той, хто сидить нерухомо, можливо, так намагається приховати свою нервозність, що це приховування фактично видає його.

7) Мікровираження обличчя.

Дослідження з виявлення обману виявили, що майже всі люди під час спілкування висловлюють найменші вирази обличчя, звані мікровираженнями.

Ви можете вловити легку гримасу, легку посмішку або нахмурений вираз обличчя, який триває лише частку секунди. Ці мікровираження практично неможливо контролювати, і вони можуть видати деяку частину думок і почуттів людини.

8) Розмова підвищеним тоном.

Коли люди нервують, вони можуть говорити більш високим голосом, ніж зазвичай. Це ще одна біологічна реакція на нервозність і стрес.

Якщо вам потрібно дізнатися правду, ці вісім маловідомих ознак мови тіла того, що хтось вам бреше, можуть вам дуже допомогти. Коли їх збереться достатня кількість, очевидно, ви маєте справу з брехуном.

Раніше УНІАН писав про 15 моментів поведінки, які говорять про те, що людині не можна довіряти.

Вас також можуть зацікавити новини: