Як мсекономити бензин у заторах-порада експерта / колаж УНІАН, фото УНІАН , kiev.informator.ua

Водіям бензинових і дизельних автомобілів настійно рекомендується дотримуватися простої поради під час подорожей по великих містах, щоб підвищити економію палива. Про це повідомляє Express.

Інструктор з водіння з лондонської автошколи розповів, як власники бензинових і дизельних автомобілів можуть заощадити паливо за допомогою простого трюку.

Експерт підкреслив, що рух у заторах із зупинками, що є звичайним явищем у великих містах, може призвести до зайвої витрати палива.

Відео дня

Щоб заощадити гроші, водіям не слід під'їжджати до машини, що їде попереду, і різко гальмувати, а замість цього не поспішати.

Учасникам дорожнього руху слід "м'яко гальмувати" і повільно під'їжджати до автомобіля, що їде попереду.

"Водіння в пробках зазвичай призводить до гіршої економії палива. Це також призводить до більшого зносу деяких компонентів автомобіля", - кажуть в автошколі.

"Щоб заощадити паливо, намагайтеся не прискорюватися і різко не гальмувати. Замість цього злегка прискорюйтеся і плавно гальмуйте протягом достатнього часу. Це не тільки економить паливо, але і знижує стрес", - порадив експерт.

Фахівці також закликали водіїв вивчати дорогу попереду і передбачити свій наступний крок, щоб уникнути непотрібного гальмування.

Ще поради автомобілістам

Раніше водій Uber розповіла, як легко підтримувати чистоту в машині, а інший експерт поділилися хитрим трюком з ключами від авто, який може врятувати життя.

Вас також можуть зацікавити новини: