Є низка перекусів, які можуть принести користь печінці, повідомили медики / колаж УНІАН з фото pixabay.com і ua.depositphotos.com

Деякі продукти для печінки корисні, і є перекуси, які, можливо, варто включити в раціон, щоб підтримувати хороший стан цього органу.

Доктор медичних наук Майкл Шох сказав, що його першим вибором є грецький йогурт, оскільки в ньому міститься багато білка і мало вуглеводів та солі, пише Parade. Варто зазначити, що в Американському фонді печінки рекомендували уникати продуктів, у яких є багато солі, цукру й жиру.

За словами Шоха, на другому місці серед корисних для печінки перекусів розташувалася кава з вершками. "Є дані, що свідчать про користь кави для загального стану печінки. Деякі дослідження показують зв'язок зниження жорсткості печінки та раку печінки з регулярним вживанням кави. Важливо зазначити, що ця перевага була пов'язана з вживанням чорної кави без вершків та/або цукру", - підкреслив експерт.

Відео дня

У клініці Клівленда теж рекомендують щодня випивати чашку кави для поліпшення здоров'я печінки.

За словами гастроентеролога, доктора медичних наук Кунала Гупта, користь для печінки також може бути від споживання горіхів і горіхових батончиків. Експерт зазначив, що це чудові перекуси, які багаті на білок, мінерали та вітаміни.

Цікаві наукові новини - сьогодні це варто прочитати

Раніше повідомлялося, чому дуже корисна відмова від цукру - до і після можна помітити низку змін.

За словами дієтологині з питань харчування та настрою Ліндсі Делк, після такої зміни раціону, зокрема, може покращитися здоров'я печінки, можливе зниження загального рівня запалення в організмі.

Вас також можуть зацікавити новини: