Названо низку причин, у зв'язку з якими варто виключити зі свого раціону доданий цукор / колаж УНІАН з фото ua.depositphotos.com

Дуже багатьох цікавить, що буде, якщо відмовитися від цукру взагалі. Виявляється, можуть відбутися чотири несподівані зміни.

Перша велика зміна - завдяки відсутності в раціоні доданого цукру в організмі може знизитися загальний рівень запалення, а це може стати причиною зменшення ризику виникнення серцевих захворювань, розповіла дієтолог з питань харчування та настрою Ліндсі Делк виданню Best Life.

Друга несподівана зміна - здоров'я печінки може покращитися. Доктор медичних наук Френк Ху сказав, що цей орган людини метаболізує цукор так само, як алкогольні напої, і перетворює харчові вуглеводи на жир. "З часом це може призвести до більшого накопичення жиру, що може перерости в жирову хворобу печінки", - попередив учений.

Відео дня

Третя можлива велика зміна - людина між прийомами їжі може почуватися більш ситою. Відомий дієтолог Alkamind Деріл Джоффр заявив, що цукор впливає на гормони голоду - грелін і лептин. "Коли рівень інсуліну підвищується через вживання цукру, дія цих двох гормонів зводиться нанівець, тож ви продовжуєте відчувати голод і ніколи не почуваєтеся задоволеним", - поділився він.

Четверта позитивна зміна - можливе поліпшення якості сну. За словами доктора медичних наук і дипломованого дієтолога Ліндсі Мелоун, якщо людина впродовж дня перебуває "на американських гірках" рівня цукру, то це буде тривати й усю ніч.

"Коли ви опускаєтеся занадто низько, ваше тіло виділяє кортизол (гормон стресу, - Ред.), щоб допомогти відновити рівень цукру в крові. Це може призвести до переривання сну", - пояснила експерт.

Цікаві новини науки - сьогодні це варто прочитати

Раніше в центрі уваги опинилася обліпиха. Вчені описали унікальні властивості обліпихи, вирощеної в Канаді.

Дослідники зазначали, що під час проведення експериментів у лабораторних умовах екстракти ягід цієї рослини показали, зокрема, багатообіцяльний антидіабетичний потенціал.

Вас також можуть зацікавити новини: