Ці породи собак категорично не варто залишати надовго на самоті/ Колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, pixabay.com

Потенційні власники, які бажають завести цуценя, можуть вибрати з понад 220 порід собак, а також численних сумішей, тож є над чим подумати, перш ніж обрати собі нового найкращого друга.

Так, якщо вам потрібен собака, якого можна залишити одного в домі, не створюючи проблем, поки ви на роботі або на прогулянці, то портал Scotsman радить виключити наступні 10 порід зі списку потенційних вихованців, адже вони ненавидять самотність.

1. Бішон фрізе

Бішон фрізе був виведений як ідеальний ручний собака, а це значить, що він може відчути тривогу і покинутість, якщо у нього не буде колін, на яких можна згорнутися калачиком у будь-який час. Тривога розлуки може стати цілком реальною проблемою для цієї чарівної та пухнастої породи.

Відео дня

2. Аффенпінчер

Аффенпінчер просто любить свого господаря настільки, що ненавидить, коли він іде. Залиште їх надовго одних, і після повернення додому ви цілком можете застати безлад на килимі - стрес бере своє.

3. Бордер-коллі

Бордер-коллі - найрозумніша порода собак, а також одна з найактивніших. Це означає, що їм потрібна постійна стимуляція, і вони просто не зможуть сидіти на самоті. Якщо залишити їх одних, вони можуть стати засмученими і деструктивними.

4. Італійський хорт

Мініатюрний італійський хорт вимагає напрочуд мало фізичних вправ - однієї пробіжки на день повинно бути достатньо, - тому вони можуть стати чудовими улюбленцями для тих, хто хоче мати домашню тварину, яка буде щасливо залишатися в домі більшу частину часу. Однак не думайте, що через це їх можна залишати надовго - у цьому разі вони можуть стати дратівливими, галасливими і навіть агресивними.

5. Йоркширський тер'єр

Йоркширські тер'єри - це маленькі собачі петарди, наповнені енергією, яку необхідно виплеснути. Частим несподіваним результатом залишення йорка одного є те, що ваш вихованець може спробувати прорити собі шлях, щоб знайти вас - через килим або лінолеум.

6. Французький бульдог

Французькі бульдоги не дуже люблять проводити час на вулиці, але неймовірно прив'язані до своїх господарів. Якщо дати їм занадто багато часу на самоті, вони страждатимуть психологічно, розвиваючи негативні риси характеру.

7. Такса

Багато власників такси очікують, що їхні улюбленці будуть поступливими цуценятами, які із задоволенням поваляються на дивані, поки вони виходять з дому. Як вони швидко виявляють, все йде з точністю до навпаки: середньостатистична такса зганяє свою крайню самотність на меблях, килимах і навіть стінах.

8. Китайська чубата

Китайська чубата - чудова собака для алергіків через відсутність шерсті. Вони також надзвичайно психологічно чутливі, у них легко розвиваються проблеми з покинутістю, якщо ви постійно вискакуєте на вулицю без свого собачого друга.

9. Фокс-тер'єр

Фокс-тер'єри потребують інтелектуальної стимуляції, щоб залишатися щасливими. Якщо позбавляти їх цього регулярно, то можна очікувати, що вони знищуватимуть усе, що попадеться їм під лапу.

10. Пудель

Пуделі всіх розмірів - іграшкові, мініатюрні та стандартні - відчувають сильний стрес, коли господар залишає їх самих. Вони обов'язково дадуть вам знати про це - гавкатимуть і витимуть, поки ви не повернетеся.

Раніше УНІАН писав про три породи собак, які живуть найдовше.

Вас також можуть зацікавити новини: