Експерти стверджують, що у пуделів гострий розум / колаж УНІАН з фото pixabay.com

Є порода собак, яка наділена розумом, який гострий, як бритва, - йдеться про пуделів.

Про це повідомляє The Scotsman, посилаючись на дані експертів. "Не дозволяйте їхньому кучерявому волоссю та милій поведінці вас обдурити - пуделі мають гострий, як бритва, розум, поступаючись лише бордер-колі. Усі три розміри - стандартний, мініатюрний та іграшковий - надзвичайно розумні, тому чудові службові та терапевтичні собаки", - зазначається у матеріалі.

Пуделям приписують наявність гострого розуму / фото pixabay.com

Експерти додали, що коли справа стосується інтелекту, то беззаперечно найкращою собакою є бордер-колі. "Їх зазвичай використовують для випасання овець, але це лише верхівка айсберга, коли йдеться про їхній інтелект. Вони можуть вивчити величезну кількість слів і команд, а також можуть виконувати широкий спектр робіт і завдань", - зазначається у матеріалі.

Відео дня
Бордер-колі - одні з найрозумніших порід собак, поділилися експерти / фото pixabay.com

Крім того, до топ-3 найрозумніших псів також входять золотисті ретривери, які також є одними із найбільш приязних порід собак. Ці пси можуть бути і собаками-провідниками, і допомагати людям під час пошуково-рятувальних робіт.

До найрозумніших собак також належать золотисті ретривери, зазначають експерти / фото pixabay.com

Цікаві новини - сьогодні це варто прочитати про псів

Раніше УНІАН дізнався, представники яких порід собак найбільше виростають. Експерти поділилися, що найбільше за час дорослішання може змінитися англійський спрінгер-спанієль - пси цієї породи зі щенячого до дорослого віку можуть вирости на понад 300%.

Вас також можуть зацікавити новини: