Названо собак, які зазвичай довго живуть / колаж УНІАН з фото pixabay.com

Британські експерти зясували, що маленькі породи собак мають довшу тривалість життя, аніж більші тварини, і назвали псів-довгожителів.

Королівський ветеринарний коледж використав базу даних, яка містить відомості про понад два мільйони тварин, щоб визначити середню тривалість життя деяких з найпопулярніших порід у Британії. Нове дослідження опубліковане в журналі Scientific Reports. Дослідники взяли випадкову вибірку з 30 563 собак, які померли з 1 січня 2016 року до 31 липня 2020-го.

До топ-3 тварин довгожителів входять джек-рассел-тер'єр, йоркшир-тер'єр та стаффордширський бультер'єр, пише The Scotsman.

Відео дня
Стали відомі пси-довгожителі / фото pixabay.com

На третьому місці опинився стаффордширський бультер'єр. Експерти зазначили, що ця порода останнім часом набуває популярності. Дослідники з'ясували, що ці собаки у середньому живуть 11,33 року.

Названо псів, які зазвичай живуть довго / фото pixabay.com

Друге місце у рейтингу обійняв йоркшир-тер'єр. У середньому такі тварини, згідно з результатами дослідження, живуть 12,54 року.

Названо псів-довгожителів / фото pixabay.com

На вершині рейтингу опинився джек-рассел-тер'єр. Дослідники дізналися, що у середньому пси цієї породи жили 12,72 року.

Цікаві новини - сьогодні це варто знати про собак

Раніше експерти назвали псів, які є найменш ласкавими. Зазначалося, що не фанати обіймів представники таких порід - шіба-іну, шарпей, афганський хорт, керн-тер'єр і шотландський тер'єр.

Вас також можуть зацікавити новини: