5 порід собак, які фахівці завжди радять тим, хто раніше не мав вдома цуценя

Експерти радять звернути увагу на собак, які потрапили до притулків.

Перш ніж взяти собаку додому, потрібно врахувати багато речей. Особливо, якщо у вас вдома є маленькі діти. Багато хто хвилюється, чи буде обрана ними порода достатньо доброзичливою, і чи буде вона комфортно почуватися у родині. Експерти компанії з догляду за тваринами Elle Vet Sciences назвали 5 порід собак, які, на їхню думку, найкраще підходять тим, хто раніше ніколи не мав вдома цуценя.

Першою фахівці назвали породу гаванський бішон. "Вони милі, вони не линяють. Просто найкращі", – кажуть експерти. Фахівці зауважують, що собаки цієї породи швидко прив’язуються до людей і чудово почуваються в родині. Водночас вони важко переносять розлуку та ситуації, коли їм доводиться довго залишатися на самоті. 

Наступна порода, про яку говорять, – бернський зенненхунд. Цю породу описують як "нерозумну та дурнувату, але ніжну та чарівну". Наступна рекомендація – спрингер-спаніель. Ці собаки, кажуть експерти, добре піддаються дресируванню і є неймовірно відданими.

Португальська водна собака, на думку фахівців, також може стати чудовим другом для родини. Ці собаки милі, ніжні і дуже розумні.

Насамкінець, експерти кажуть, що одні з найкращих собак – це врятовані собаки, яким дали другий шанс на життя. Собаки, які потрапили до притулків після того, як попередні власники покинули їх чи жорстоко поводилися з ними, беззастережно люблять своїх нових господарів, стверджують фахівці.

Яку собаку завести - поради експертів

Британський ветеринар назвав 5 собачих порід, які він особисто не став би заводити, і пояснив причини.

А професійний дресирувальник Гаррет Вінг розповів, які породи гірше піддаються тренуванням.

Вас також можуть зацікавити новини: