Ветеринар пояснив, чому навіть добрі за характером породи можуть вам не підійти / колаж УНІАН, фото Вікіпедія, скріншот

Напади собак на людей – частий аргумент тих, хто виступає за заборону агресивних собачих порід. Однак природня агресивність - не єдине, що може бути причиною відмовитися від собаки певної породи. Британський ветеринар, що веде популярний ТікТок-блог "Бен Ветеринар" назвав 5 собачих порід, які він особисто не став би заводити.

Першим у цьому списку опинився миловидний на перший погляд вест-хайленд-вайт-тер'єр. "Запитайте будь-якого ветеринара, які породи собак найчастіше страждають від шкірної алергії, і я гарантую, що весті буде у верхній частині їхнього списку. Можливо, ви помітили, що у них часто коричневі лапи, що не є їхнім природним кольором шерсті. У них сверблять ноги, і вони витрачають багато часу на їх облизування", - каже Бен.

"У них також є два стани здоров’я, названі на їх честь, що ніколи не є доброю ознакою. Перше — легенева хвороба Весті або легеневий фіброз, при якому на їхніх легенях з’являються шрами, з’являється кашель і труднощі з диханням. Друга — щелепа Весті, яка зазвичай вражає молодих Весті. Вони отримують увесь цей ненормальний ріст кісток навколо щелепи, і це дуже боляче", – пояснює ветеринар.

Відео дня
Вест-хайленд-вайт-тер'єр / фото Вікіпедія

Наступним у його списку є неаполітанський мастиф, такий же собака, як Ікло в Гаррі Поттері. 

"Я не розумію, як хтось може жити з такою кількістю слини. Якщо у вас на підлозі килим, напевно, ваш килим має смердіти слиною. Якщо у вас тверда підлога, то вам доведеться мити підлогу кілька разів на день, вони кивають головою, і слина тече всюди, я просто не міг з цим жити, вибачте", – каже Бен.

Третіми в його списку є італійський грейхаунд. За словами Бена, хоча вони елегантні на вигляд собаки, вони надзвичайно крихкі. Бен пояснив, що їхні довгі витончені кістки кінцівок більш вразливі до переломів, ніж в інших собак. Їхня шкіра також дуже тонка, тому вони дуже легко отримують поранення. 

Неаполітанський мастиф та італійський грейхаунд / фото Вікіпедія

Наступна порода, яку згадує Бен – це німецька вівчарка. Хоча вона є "культовою" і "красивою" породою собак, є кілька причин, чому вона потрапила до його списку. Зокрема, ветеринара хвилює їхній темперамент. Хоча він зустрічав багато милих, більшість агресивно захищають своїх власників.

"Коли вони перебувають у незнайомому оточенні, наприклад у ветеринарній клініці, і відчувають занепокоєння, вони можуть стати дуже агресивними. Але також через своє погане генетичне здоров’я вони схильні до багатьох захворювань", – пояснив ветеринар, зазначивши зокрема, що бачить занадто багато старих німецьких вівчарок із паралізуючим захворюванням хребта.

Німецька вівчарка / фото Вікіпедія

"І, нарешті, мене дуже засмучує цей собака, але бернський зенненхунд займає п’яте місце в моєму списку. Це те, що я б назвав породою собак, що розбиває серце. Вони, як правило, справді приємні за характером і стають чудовими собаками для сім’ї, але я ніколи не можу собі його завести, адже вони мають жахливо високий ризик раку", – сказав він.

За словами Бена, кожного сьомого бернського зенненхунда вбиває гістіоцитарна саркома.

Бернський зенненхунд / фото Вікіпедія

Читайте наші інші цікавинки

Як писав УНІАН, під час подорожі у літаку є негласні правила етикету, якими деякі пасажири нехтують. Опитування, проведене системою онлайн-подорожей Skyscanner, показало, що є сім особливостей поведінки, які найбільше дратують пасажирів.

Також ми розповідали, чи шкідливо не їсти вранці насправді. Британський лікар Майкл Мослі спростував міф про те, що сніданок пропускати не можна, оскільки це найважливіший прийом їжі за день, і заявив, що нічого поганого, якщо ви не поснідаєте, або зробите це пізніше, не трапиться.

Вас також можуть зацікавити новини: