Стало відомо, який чай найкорисніший / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, pixabay.com

Чай не тільки відмінно зігріває холодними зимовими вечорами, він також має безліч переваг для підтримки вашого здоров'я.

За словами дипломованого дієтолога Даніель Крамбл Сміт, цей напій підвищує гідратацію організму і багатий антиоксидантами, пише usatoday.com.

Чай-корисні властивості

Дослідження показують, що антиоксиданти, які містяться в чаї, можуть запобігати і лікувати такі захворювання людини, як серцево-судинні, а також уповільнювати старіння та боротися з діабетом.

Відео дня

Також дієтологи зазначають, що регулярне вживання чаю або іншого теплого напою вранці може поліпшити роботу кишечника.

Який чай найкорисніший

За словами Крамбл Сміт, зелений чай має кращі антиоксидантні властивості, оскільки містить більше поліфенолів, кілька видів катехінів, групу флавоноїдних сполук. Тому зелений чай може зменшити запалення і допомогти підтримувати здоров'я серцево-судинної системи та обмін речовин.

Згідно із дослідженням, опублікованому в BioMed Research International, зелений чай також корисний для здоров'я порожнини рота і неврологічних функцій. Крім того, він містить L-теанін, амінокислоту, яку багато хто використовує для поліпшення стресових розладів, поліпшення настрою та гігієни сну. Дослідження показують, що прийом L-теаніну може покращити увагу, робочу пам'ять та виконавчі функції.

Чорний чай, згідно з проведеними дослідженнями, може принести користь здоров'ю кишечника завдяки вмісту активних поліфенолів, таких як теафлавін.

Чи можна пити чай щодня

Дієтологи відповідають, що можна, однак, при цьому необхідно стежити за загальним споживанням кофеїну протягом дня. Так, наприклад, чашка кави містить близько 100 міліграмів кофеїну, чорний чай - 47 міліграмів кофеїну, зелений чай - 28 міліграмів, а чорний чай без кофеїну - 2 міліграми кофеїну.

Раніше УНІАН розповідав про 5 теплих зимових напоїв для ефективного схуднення.

Вас також можуть зацікавити новини: