Зелений чай може зробити вас щасливішими / фото ua.depositphotos.com

Зелений чай відомий своєю користю для здоров'я, але він також може зробити вас щасливішими. Як пише NY Post, попередні дослідження показали позитивні якості цього напою, такі як зниження ризику смертельних серцевих захворювань та інсульту, а також те, що він може діяти як засіб для підвищення настрою.

"З наукової точки зору, в зеленому чаї є біоактивні речовини, які зберігають розум зосередженим і водночас спокійним", - розповіла експерт з харчування для здоров'я мозку Меггі Мун.

Так, вона зазначила, що на Окінаві, Японія, де місцеві жителі полюбляють зелений чай, настояний на жасмині, нижчі показники захворюваності на рак, серцеві хвороби та деменцію, ніж у США, а жінки живуть там довше, ніж будь-де на планеті

Відео дня

Мун пояснила, що основними компонентами зеленого чаю є кофеїн, теанін, аргінін та EGCG (епігаллокатехін галлат). Поєднання цих біологічно активних інгредієнтів може призвести як до одноденного, так і до тривалого покращення психічного здоров'я та настрою, а також до потенційних протизапальних ефектів та довголіття.

Дослідження 2018 року показало, що ті, хто вживав щонайменше три чашки зеленого чаю на тиждень, мали на 21% менше шансів на депресію порівняно з тими, хто не пив цей напій.

Також поєднання кофеїну в зеленому чаї та розслабляючого L-теаніну показало його здатність зменшувати тривожність, покращувати роботу мозку, а також підвищувати пам'ять та увагу, згідно з оглядом 2017 року.

Крім того, зелений чай допомагає зменшити запалення, зазначає Мун.

Згідно мета-аналізом 2023 року, люди, чия дієта мала найнижче запальне навантаження (вимірюване дієтичним запальним індексом), знизили ризик депресії на 29 відсотків.

Мун також зазначила, що флавоноїди зеленого чаю, які є природними сполуками, пригнічують запалення в мозку і протидіють негативним наслідкам стресу.

"Покращення кровопостачання [префронтальної кори] може зміцнити нейронні ланцюги і пригнічувати когнітивну поведінку, таку як роздуми, які пов'язані з депресією", - додала вона.

Хоча зелений чай, безумовно, може допомогти підняти настрій, слід пам’ятати, що це не універсальний засіб.

Раніше УНІАН розповідав, що станеться з вашим тілом, якщо пити зелений чай щодня.

Вас також можуть зацікавити новини: