Фото УНІАН

Міністерство екології та природних ресурсів ініціюватиме надання статусу об'єкта природно-заповідного фонду колишній резиденції Віктора Януковича «Межигір'я» (Київська обл.), повідомив профільний міністр Остап Семерак, коментуючи рішення суду про повернення резиденції «Межигір'я» в державну власність.

Читайте такожУ Януковича нарешті відібрали резиденцію "Межигір'я" і повернули державі «Це назавжди відкриє ці території для людей, дозволить забезпечити догляд за рідкісними тваринами і рослинами та зробить колишню резиденцію освітнім і науковим центром», - цитує Семерака прес-служба.

Він відзначив, що після повернення «Межигір'я» державі буде проведено інвентаризацію майна і визначено орган, який буде ним керувати.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, наприкінці листопада Вищий господарський суд України ухвалив рішення, згідно з яким резиденція «Межигір'я», що належала екс-президенту Януковичу, переходить у власність держави.

1 серпня Київський апеляційний господарський суд визнав недійсними договори, за якими резиденція «Межигір'я» в 2007 році була виведена з державної власності.

Раніше Семерак повідомляв, що в 2007 році наказом Мінприроди «Межигір'я» було передано в управління «Надра України», яка через договір міни передала держвласність приватній компанії «Медінвесттрейд». Після цього через боргові операції «Межигір'я» було передано іншій приватній компанії «Танталіт», яку пов'язують з сім'єю Януковича, а компанія «Медінвесттрейд» в 2011 році була оголошена банкрутом.