З нелегальної копальні правоохоронці вилучили автомобіль УАЗ, мотопомпу, 2 пожежних рукава, водозабірник  / фото zt.npu.gov.ua

На Житомирщині поліція затримала трьох копачів бурштину, вилучивши у них автомобіль, а також інше знаряддя незаконного промислу.

Про це УНІАН повідомили у відділі комунікацій поліції Житомирської області.

27 березня неподалік села Шебедихи Олевського району рейдова група спочатку почула звук, схожий на роботу мотопомпи, а під’їхавши ближче, побачила незаконно організовану копальню і старателів.

Відео дня

На місце події було викликано слідчо-оперативну групу, працівники якої задокументували виявлене. Затримано троє жителів Олевського району віком від 25-ти до 44-х років. Їх було доставлено до місцевого відділення поліції для з’ясування усіх обставин.

Читайте такожВилучену на Житомирщині партію бурштину відправлять до Державного гемологічного центру в Києві

З нелегальної копальні правоохоронці вилучили автомобіль УАЗ, мотопомпу, 2 пожежних рукава, водозабірник та інші приладдя, за допомогою яких старателі розмивали ґрунт для подальшого видобутку бурштину.

За вказаним фактом нинірозпочато кримінальне провадження за ст. 15 (Замах на злочин) ч. 2 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.

Затриманим загрожує покарання від штрафу (від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) до обмеження чи позбавлення волі на строк до 3 років.