На Житомирщині поліцейські виявили факти реалізації спеціальної техніки / zt.npu.gov.ua

У Житомирській області поліція виявила схему розкрадання шляхом продажу спецтехніки та транспортніх засобів, зокрема БТР та БМП.

Про це повідомляє Відділ комунікації Головного управління Національної поліції України у Житомирській області.

"Працівники спеціальної поліції та інших підрозділів поліції області під процесуальним керівництвом військової прокуратури Житомирського гарнізону у ході розслідування обставин пошкодження магістрального нафтопроводу вийшли на схему розкрадання спеціальної техніки та транспортних засобів. Упродовж двох тижнів було проведено низку обшуків у Новоград-Волинському районі та вилучено майже 200 об’єктів, підготовлених до продажу", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що серед виявленої техніки – бронетранспортери (БТР), бойова машина піхоти (БМП), ЗІЛи, УРАЛи, ГАЗ, кунги, причепи, автоцистерни, автовишки, тягачі з лебідками та інша техніка, зокрема, для транспортування людей по суходолу і на воді. Правоохоронці також вилучили запчастини до спецтехніки, акумуляторні батареї, шини.

"Санкціоновані обшуки були проведені за кількома адресами, де зберігались транспортні засоби. Окрім власне самої техніки, нами також вилучено і документи про її походження. Нині вказана в них інформація перевіряється", - заявив начальник поліції Житомирщини В’ячеслав Печененко.

Читайте такожРубан організовував вивезення зброї з "ДНР" ще у листопаді 2017 року – СБУПовідомляється, що наразі відкрите кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Наразі встановлюється приналежність техніки, у тому числі, чи перебуває вона на відповідному обліку у військових частинах. За інформацією правоохоронців, в інтернет-мережі фізична особа розмістила оголошення про продаж цієї техніки.

Також поліція ініціювала клопотання щодо накладення арешту на техніку.​