На північній частині захопленого Росією Криму вже почався процес відродження пустелі / "Крим. Реалії"

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука повідомив, що на північній частині захопленого Росією Криму через водну блокаду півострова нашою країною вже почався процес відродження пустелі.

У Криму водних ресурсів з головою вистачає для забезпечення населення питною водою, розповів чиновник під час чату на "Главреді".

"Коли Україна обмежила водопостачання на окуповану територію Криму, вона обмежила водопостачання для промислових підприємств, що опинилися в руках окупантів і добровільно перереєструвалися і інтегрувалися в російську економіку", — зазначив співрозмовник.

Відео дня

За словами Туки, вони фактично своєю діяльністю фінансують країну-агресора. "Тому механізм, який був застосований Україною, я вважаю ефективним і болючим. На жаль, болючою не тільки для кремлівської або сімферопольської верхівки, але і для самих кримчан", — додав заступник міністра.

Читайте такожКатастрофа в Криму: русло однієї з найбільших річок півострова повністю висохло (фото, відео)

"Наприклад, є супутникові знімки, і ми їх викладали у себе на сайті, свідчать про те, що на північній частині Кримського півострова вже пішов процес відродження пустелі, якою цей регіон був до моменту приєднання до України", — заявив він.

"Це наочно показано на цих знімках. Останні були зроблені навесні, коли з'являються весняні пагони, що мають яскраво-салатовий колір. На супутникових знімках чітко видно ділянки, де є цей салатовий колір, а де — піщаний. Ці знімки дають змогу простежити динаміку процесу, вони робилися протягом декількох років", — пояснив чиновник.

"А те, що через припинення водопостачання припиняє свою діяльність ряд підприємств, розташованих на території Криму, нас абсолютно не турбує і не бентежить", — підкреслив співрозмовник.

"Тому на сьогоднішній день і не бачу жодних обставин, які були б прийнятними для України для того, щоб вона погодилася відновити водопостачання в окупований Крим. Є одна-єдина вимога — звільніть нашу територію і йдіть. Тоді на наступний день Кримський канал (Північно-Кримський канал — Ред.) знову запрацює", — сказав Тука.

Як повідомляв УНІАН, еколог розповіла про нові злочини окупантів в Криму – вони взялися за знищення заповідних зон.