Влітку окупанти вирубали десять гектарів унікальних дерев / фото УНІАН

Незважаючи на існуючі екологічні проблеми в анексованому Криму, Росія не зупиняється, створюючи нові і нові методи знищення природи на півострові.

Про це заявила глава всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко, передає «Обозреватель». За її словами, зараз окупанти вирубують на півострові унікальні, заповідні дерева, вік яких сягає півтори тисячі років.

"Наприклад, бухта Ласпі, урочище Батилиман, де ріс ялівець, суничник дрібноплідний - це реліктові рослини. Ще 100 тис. років тому ці дерева росли. І вони дійшли до нашого часу", - пояснила Тимочко.

Відео дня

Читайте такожЖителі Херсонщини скаржаться на кашель і висип на тілі після хімічних викидів "Титану" в Криму (відео)

Еколог уточнила: за її даними, в бухті Ласпі виростала найбільша в Європі популяція ялівцю. Але з 2000 дерев з початку анексії Криму було зрубано вже 800.

"Починаючи з 2013 року, ми щорічно моніторимо цю унікальну територію. У червні цього року були фотографії: вирубано десять гектарів цих унікальних дерев. Деяким з них було 1500 років!" - обурилася вона.

Тимочко додала, що зараз в бухті Ласпі йде тотальна забудова території, по заповідній території прокладається дорога. Однак не тільки в цьому місці знищується унікальна кримська біосфера.

"Це стосується і наших заповідних територій - Кримський гірничо-лісовий заповідник. Унікальна територія над Ялтою. Зараз там прокладаються дороги, там дозволено будівництво газопроводу, будівництво якого ми у 2007 році не допустили", - підвела сумний підсумок еколог.