Пресс-служба МВД

Про це повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

"Ситуація контрольована, продовжується гасіння окремих осередків в межах контрольованого периметру пожежі", - йдеться в повідомленні.

До гасіння пожежі залучено 20 чоловік та 5 одиниць техніки, в тому числі від ДСНС 5 чол. особового складу та 1 од. техніки.

Відео дня

Читайте такожНа Далекому Сході досі вирують 42 лісових пожежі

Осередок пожежі на площі 8 га поблизу колишнього с. Замостя локалізовано о 21:30 8 серпня. Проводиться патрулювання та гасіння окремих осередків. На місці пожежі працює 5 од. техніки і 16 чол. особового складу робітників  ДСКП «Чорнобильська Пуща».

За результатами авіаційної розвідки встановлено, що орієнтовна площа пожежі складає 60 га, з них 15 га верхова.

В результаті вжитих заходів верхову пожежу о 19 годині ліквідовано. Авіацією ДСНС здійснено 21 скид води на гасіння пожежі, у тому числі: літаками – 9 скидів, вертольотом – 12.

Роботи по гасінню пожежі продовжуються.

Всього до гасіння пожежі залучено 97 осіб та 17 од. техніки, у тому числі від ДСНС 53 чол. особового складу, 10 одиниць техніки, 3 пожежних літаки АН-32П та вертоліт Мі-8 з водозливним пристроєм.

Читайте такожУ Каліфорнії через лісову пожежу евакуйовано 12 тисяч людей

Окрім цього, о 18 годині 9 серпня до Оперативно – чергової служби ДСНС України надійшла інформація про загоряння трав’яного настилу на території колишнього села Поліське на площі орієнтовно 10 га.

До гасіння пожежі залучено 30 осіб та 5 од. техніки. Роботи по гасінню пожежі тривають.

Усього до гасіння осередків пожежі на території Зони відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення залучено 147 чоловік та 27 одиниць техніки, у тому числі від ДСНС 68 чол. особового складу та 13 од. техніки. Гасіння осередків пожеж здійснюється в цілодобовому режимі.

Читайте такожВ Іспанії через лісові пожежі евакуйовано більше 2 тисяч осіб

Раніше УНІАН повідомляв, що 8 серпня на території комплексу лісового господарства «Чорнобильська пуща» у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення в районі с Замостя та с. Ковшилівка Іванківського району Київської області виникло загорання сухої трави та лісової підстилки трьома окремими осередками на загальній площі близько 32 га.