Вогонь оточив Сєвєродонецьк / фото з соцмереж

За фактами масштабних пожеж на Луганщині розпочаті кримінальні провадження.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала генпрокурор Ірина Венедіктова.

Посилаючись на дані керівника Луганської обласної прокуратури, генпрокурор повідомила, що полум‘ям охоплені понад 9300 га, тому ситуація в регіоні залишається напруженою.

Відео дня

«Станом на зараз троє людей загинули, один із них - лісничий, ще троє потерпілих госпіталізовані з отруєнням чадним газом. Пошкоджені вогнем кілька десятків будинків та громадських споруд. Вогонь оточив Сєвєродонецьк», - повідомила Венедіктова.

На даний момент розпочаті кримінальні провадження за ч. 1, 2 ст. 270 КК України (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки). Тривають невідкладні слідчі дії.

Читайте такожЧервона заграва над містом: з'явилися моторошні кадри масштабних пожеж на Луганщині (відео)

Всього, за даними Венедиктової, на Луганщині зафіксовано 146 пожеж лісових масивів, трави та чагарників в Старобільському, Станично-Луганському та Новоайдарському районах.

"82 пожежі ліквідовані. Через пориви вітру полум‘я стрімко розповсюджується. Триває гасіння вогню та евакуація населення - евакуйовано 95 осіб", - повідомила вона.

До боротьби з пожежами залучені підрозділи рятувальників Луганщини, Донеччини, Харківщини, Дніпропетровщини та Полтавщини.

Пожежі на сході України