Схід України охопили масштабні пожежі / фото ДСНС

У штабі операції Об’єднаних сил заявили, що причиною масштабних пожеж на Луганщині міг бути навмисний підпал з боку противника.

Про це повідомляється на відео, розміщеному на сторінці ООС у Facebook.

«Майже 600 чоловік особового складу та 84 одиниці інженерної та автомобільної техніки підрозділів зі складу Об’єднаних сил та інших складових сил оборони задіяні до гасіння та локалізації масштабних лісових та степових пожеж на Донбасі», - зазначають у штабі.

Вказується, що тільки на Луганщині полум’ям охоплено більше тисячі гектарів територій.

«Боротьба з вогняною стихією триває. Характер виникнення епіцентрів горіння та розповсюдження вогню, за попередньою оцінкою, вказує на навмисний підпал зі сторони противника», - наголосили у штабі ООС.

Приборкати вогонь вже вдалося в районі населених пунктів Зайцеве та Новолуганське.

Пожежі на Луганщині: остання інформація

  • 2 вересня в Луганській області було зафіксовано 24 осередки загоряння сухої трави на площі близько 1,2 тис. гектарів.
  • Станом на 11:00 3 вересня з 6 осередків пожеж сухої трави та лісових насаджень, на яких проводилось гасіння вогню, ліквідовано 3 осередки (поблизу с. Бараниківка Кремінського району, поблизу с. Геївка Станично-Луганського району та в Трьохізбенському лісництві).
  • Продовжується гасіння 3 осередків, з яких локалізовано один осередок в Станично-Луганському районі (між с. Болотене і смт. Станиця Луганська).
  • Внаслідок масштабних пожеж на Луганщині постраждали двоє військовослужбовців Збройних сил України, їх госпіталізували.