Ліквідація пожеж триває / фото ДСНС

У Луганській області станом на 7:00 триває гасіння трьох осередків пожеж сухої трави та лісових насаджень.

Як ідеться у повідомленні на сайті МВС, це Новоайдарський район (с. Лобачеве, с. Лопаскине) та Станично-Луганський район (с. Болотене), де пожежі виникли 2 вересня.

Відкритого вогню не спостерігається, проводиться догашування окремих осередків тління лісової підстилки та залишків деревини всередині контрольованого периметру.

Відео дня

Читайте такожУ одному з районів Харківщини через пожежі оголошено надзвичайну ситуацію

До гасіння пожеж задіяно 404 особи та 73 одиниці техніки, з них від ДСНС 245 чоловік особового складу і 47 одиниць техніки.

З метою надання допомоги у гасінні лісових пожеж на території Луганської області від ДСНС додатково залучено 135 чоловік та 27 одиниць техніки з Донецької, Дніпропетровської та Полтавської областей.

Координацію робіт з гасіння пожеж здійснює оперативна група Головного управління ДСНС України у Луганській області в тісній взаємодії з командуванням Операції об’єднаних сил.

Масштабні пожежі: що відбувається на Луганщині

  • 2 вересня внаслідок надзвичайної пожежної небезпеки на території Луганської області було зафіксовано 24 загоряння сухої трави на площі близько 1 тис. 200 гектарів.
  • У штабі операції Об’єднаних сил заявили, що причиною масштабних пожеж на Луганщині міг бути навмисний підпал з боку противника.
  • Сьогодні у штабі розповіли, що за минулу добу обстрілів не зафіксовано, бійців ООС залучили до гасіння пожеж.