Львов, свалка / Фото ГСЧС

Про це повідомляють у Львівському обласному центрі Держсанепідемслужби України.

Читайте такожТрагедія на Львівщині: сільрада назавжди закрила Грибовицьке сміттєзвалище, яке забрало життя українських рятувальників

"Львівський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України" 03.06.16. проведений відбір проб атмосферного повітря в населений пунктах, що розміщені в зоні можливого впливу звалища ТПВ "Збиранка": в с. Збиранка (вул. Сонячна,33), с. Великі Грибовичі (вул.Степана Бандери,1), с. Малехів (вул. Садова, 52), вул. Джона Ленона,39 в м. Львові, а також на майданчику на звалищі, де зараз організований оперативний штаб керування рятувальними роботами і ліквідацією наслідків надзвичайної ситуації", - йдеться у повідомленні СЕС.

Відео дня

"Згідно з результатами досліджень перевищення гранично допустимих концентрацій фенолу, формальдегіду, двоокису азоту, оксиду вуглецю та сірчистого ангідриду не виявлено", - відзначили у СЕС.

Як раніше повідомив голова Львівської ОДА Олег Синютка. Водночас за його словами прориву інфільтратів не буде, адже дамба суттєво укріплена. 

Як повідомляв УНІАН, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі спалахнула масштабна пожежа. Після завершення гасіння під час збору пожежно-технічного обладнання стався зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників та еколог львівського комунального підприємства «Збиранка».

31 травня трьох рятувальників знайшли мертвими. Слідчим відділом управління Служби безпеки України у Львівській області 3 червня відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість) за фактом пожежі на Львівському полігоні переробки твердих побутових відходів у селі Великі Грибовичі Жовківського району.

Як зазначається у повідомленні, підставою для відкриття кримінального провадження стала заява львів’янина, активіста однієї з громадських організацій, який просить спецслужбу розслідувати передумови виникнення пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі, до яких, за його інформацією, можуть бути причетні службові особи органів місцевого самоврядування.