Цей птах до середини XX століття гніздився в долині річки Прип’ять / фото facebook.com/zapovidnyk2018

У Чорнобилі помітили рідкісних птахів, яких нечасто можна там зустріти. До Чорнобильського Радіаційно-екологічного Біосферного Заповідника завітали гоголі, які занесені до Червоної книги України.

Фото гоголів показали на сторінці Заповіднику у Facebook

Цей птах до середини XX століття гніздився в долині річки Прип’ять. Проте поступово їх чисельність зменшилася. У Чорнобилі можна було дуже рідко побачити поодиноких самиць під час гніздування, проте нині такі випадки не помічаються.

Відео дня
Ці птахи харчуються дрібною рибою, молюсками й комахами/ фото facebook.com/zapovidnyk2018

"У виводках гоголя – до 15 пташенят. Ця качка гніздується в дуплах старих дерев. Ймовірно, знищення таких дерев і призвело до втрати цього виду в регіоні. Гоголь зустрічається під час міграцій і, рідше, взимку, коли птахи невеликими групами тримаються на ополонках р. Прип’ять. Проте це — птахи з північних країн. Харчуються дрібною рибою, молюсками й комахами", - розповіли у Заповіднику.

Ця качка гніздується в дуплах старих дерев / фото facebook.com/zapovidnyk2018

На фото вдалося "спіймати" одразу цілу зграю птахів. Вони літали над річкою та плавали у воді. Усього було помічено 17 птахів.

Читайте також"Маленькі стрибунці": українські полярники показали кумедне відео з пінгвінамиРаніше УНІАН вже повідомляв, що у Чорнобильському заповіднику показали колонії білих чапель.

Вас також можуть зацікавити новини: