На Одещині неподалік держкордону помітили диких кабанів / фото ілюстративне ua.depositphotos.com

В Одеській області, поблизу державного кордону помічені небезпечні дикі кабани. Як повідомляє Південне регіональне управління ДПСУ, прикордонники Подільського загону зафіксували у межах прикордонних контрольованих районів прогулянки диких кабанів.

Йдеться, що, попри поганий зір, дикі кабани природою наділені іншими перевагами – вони швидко бігають, добре плавають, мають хороший слух та нюх. Крім того, вони дуже сильні та сміливі тварини, а ще – вміють добре маскуватися.

"Натрапити на поросячу родину у період шлюбного сезону, або на самку з дитинчатами - не найкраща ідея. Адже така зустріч може бути неймовірно небезпечною для людини, а реакція волохатих – непередбачуваною. Тож радимо не піддавати ризику своє життя та здоров’я та не ходити звірячими стежками поблизу кордону", - розповіли в управлінні.

Також оприлюднено відео – у кадр потрапила зграя з щонайменше п’яти кабанів. В управлінні також нагадали, що біля кордону з Молдовою зафіксували рух вовків - зазвичай хижаки пересуваються зграями.

Останні новини Одещини

Днями в Одеській області прикордонники знімали з дерева ухилянта-невдаху. Чоловік намагався незаконно потрапити з України до Молдови, однак зіткнувся з вовками.

З переляку він заліз на дерево та телефоном викликав допомогу. Прикордонники зі службовим собакою знайшли ухилянта-невдаху неподалік залізничної станції Абамелікове.

Вас також можуть зацікавити новини: