В Україні відкриють ринок землі / фото УНІАН

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук допускає, що іноземці зможуть купувати землю в Україні, незважаючи на заборону, пропоновану в альтернативних депутатських законопроектах про ринок землі.

Читайте такожВсі сільгоспземлі в Україні будуть внесені до Держгеокадастру до серпня 2020 року

Про це він повідомив в коментарі УНІАН.

Відео дня

"Комітет підтримав версію законопроекту депутатів. Це означає, що деяке відтермінування для іноземців все-таки буде передбачене. Я думаю, що ми в будь-якому разі знайдемо відповідь - можливо, іноземці домовлятимуться з нашими локальними юридичними компаніями, знаходитимуть іншу форму спілкування", - сказав він.

Гончарук зазначив, що урядовий законопроект про ринок землі не передбачав таких обмежень. У той же час, є безліч інших пропозицій від депутатів, які, зокрема, пропонують дозволити продаж землі іноземцям поступово.

"Мені здається, що ця дискусія ще попереду", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 26 вересня Кабінет міністрів України подав до Верховної Ради законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення", який дозволяє купівлю землі іноземцям після встановлення української юрособи.

18 жовтня Комітет Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики рекомендував парламенту прийняти за основу альтернативний законопроект, який не допускає купівлі землі юридичних осіб, кінцевими бенефіціарами яких є іноземці, до 1 січня 2024 року.