Також нардепи запропонували врегулювати обсяги продажу землі "в одні руки" / фото УНІАН

Депутати Верховної Ради зареєстрували альтернативний законопроект, яким запропонували обмежити продаж землі іноземцям до 2024 року, а також врегулювати питання концентрації ділянок в "одних руках".

Читайте такожПродажу землі підтримують 19% українців – соцопитування

Про це під час брифінгу заявив народний депутат фракції "Слуга народу", голова Комітету з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський.

Відео дня

"До 2024 року фізичні особи, особи без громадянства та інші держави землю не зможуть купувати", - сказав він.

За його словами, документ враховує інтереси компаній, які вже працюють в Україні. Так, іноземні компанії, які працюють в Україні не менше 3-х років, зможуть купувати землі в межах ділянок, які вже орендують, навіть після набуття чинності закону з 1 жовтня 2020 року.

Сольський зазначив, що законопроект вводить обмеження на концентрацію продажу землі в одні руки.

"Законопроект знижує для областей поріг обмеження з 15% до 8%, а для ОТГ вводитися обмеження - 35%", - сказав депутат.

Депутат зазначив, що вчора закінчився термін подачі альтернативних законопроектів щодо ринку землі. Зокрема, цей документ став одинадцятим, але він не є остаточним. Всі варіанти закону ще будуть обговорюватися і прийматися профільним комітетом.

Як повідомляв УНІАН, вчора, 10 жовтня, президент України Володимир Зеленський виключив ухвалення урядового законопроекту про відкриття ринку землі в нинішній редакції.

За словами президента, в законі про ринок землі необхідно врегулювати відносини з тими іноземцями, хто вже веде аграрний бізнес в Україні.