Аграрний комітет повторно розгляне законопроект щодо ринку землі / фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков заявив, що буде проведено ще одне засідання аграрного комітету, де розглядатиметься законопроект про обіг земель сільськогосподарського призначення.

Читайте такожЗеленський запропонував на першому етапі запуску ринку продавати землю виключно українцям

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на засіданні парламенту у відповідь на виступ голови фракції «Батьківщина» Юлії Тимошенко.

Відео дня

Перед тим Тимошенко зазначила, що сьогодні було проведено засідання Комітету з питань аграрної та земельної політики в таємному режимі, оскільки комітет повинен був бути об 14.30, але зібрали «вночі тільки тих членів комітету, які є прихильниками продажу землі, і о 9 годині ранку провели засідання та провели рішення про підтримку законопроекту, який дає право продавати землю іноземцям продавати більше 210 тис. га землі в одні руки».

Тимошенко повідомила, що Разумков зібрав лідерів фракцій парламенту, де була досягнута домовленість, що на наступному пленарному тижні відбудеться засідання комітету з цього питання.

Після цього голова ВР сказав: «Ми дійсно домовилися, що наступне засідання комітету відбудеться через тиждень - на наступному пленарному тижні (наступний пленарний тиждень триватиме з 29 жовтня по 1 листопада - УНІАН)».