Два-три тижня в Україні буде дефіцит черешні / фото УНІАН

Захмарні ціни на черешню в Україні пов’язані з тим, що через досить холодну весну на ринку присутні імпортні ягоди, заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький в ефірі інформаційного телемарафону.

Також він нагадав, що перед повномасштабним вторгненням на ринок першими з вітчизняних виробників виходили ті, що розташовані в районі окупованого нині Мелітополя.

"Зараз розраховувати, чи в червні масово вийде мелітопольська черешня - тут тільки можемо тримати кулаки за Збройні сили. Але те, що точно вийде потім пізніше, - з урахуванням цієї холодної весни не раніше другої половини червня або на початку липня з інших регіонів - це відбудеться. Однозначно ціни не будуть такими захмарними, треба почекати. Ці два-три тижня буде дефіцит", - сказав він.

Ціни на черешню

Як повідомляв УНІАН, в Україні ціни на черешню злетіли до космічного рівня. Загалом вартість ягоди на ринках сягала до 1200 гривень за кілограм.

До цього у Мінагрополітики повіідомляли, що наразі українцям доступна черешня з двох областей - Одеської та Закарпатської.