В Україні розпочався продаж вітчизняних кавунів / фото ua.depositphotos.com

На поточному тижні українські виробники почали відвантаження перших великих партій кавунів за ціною в межах 18-27 грн/кг, що в середньому на 59% дорожче, ніж на перші партії цих баштанних минулого року. 

Як повідомили аналітики проекту EastFruit, реалізація кавунів у поточному році розпочалася мінімум на тиждень раніше, ніж у попередньому.

За словами ключових гравців ринку, вищі ціни на місцеві кавуни поточного року зумовлені насамперед відсутністю поставок цієї продукції з Херсонської області, яка, по суті, є лідером з вирощування кавунів.

Відео дня

За словами самих виробників, більш масовий продаж кавунів розпочнеться на початку серпня. Вони не виключають різкого зниження ціни на кавуни найближчим часом внаслідок збільшення пропозиції на ринку цієї продукції з місцевих господарств.

Ціни на ягоди в Україні - що повідомлялося

Як повідомляв УНІАН, на українському ринку серед ягід за рік найбільше підскочила в ціні черешня - на 229%. Наразі вона коштує 226 грн/кг, тоді як у липні 2022 року її ціна становила 69 грн/кг.

Також значно зросла ціна на журавлину. Ці ягоди у фасованому вигляді цьогоріч можна придбати за 121,50 грн (350 г), що на 73% більше, ніж рік тому.

Зокрема, зросли у ціні наступні ягоди: суниця - 129 грн за 125 г (на 34%), полуниця -194 грн/кг (на 62%), чорна смородина - 179 грн/кг (на 12%), аґрус - 97 грн за півкілограма (на 4%).