/ колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

З вересня по листопад ціни на копчену ковбасу в Україні зросли орієнтовно на 6%, як свідчать внутрішні дані торговельної мережі "Еко маркет".

Про це пресслужба компанії повідомила в коментарі УНІАН.

Зростанню вартості ковбаси посприяли здорожчання сировини ще влітку та необхідність бізнесу використовувати генератори, головним чином бензинові та дизельні.

Відео дня

"Підвищення торкнулося майже всіх виробників. Головна причина – подорожчання влітку сировини та збільшення витрат на енергозабезпечення, що традиційно відображається на собівартості готових м’ясних виробів із певним часовим "лагом", - розповіли в пресслужбі мережі супермаркетів.

Водночас, за даними порталу Мінфін, середні ціни на копчену ковбасу у листопаді зросли на 13,5%.

Ціни на продукти в Україні - останні новини

Молочні продукти в Україні за рік здорожчали в середньому на 20%. Мова йде про молоко, кефір, сир та сметану. За місяць більшість цих базових молочних продуктів додала в ціні в межах 1-3%.

При цьому на початку листопада в великих торговельних мережах країни основні групи харчових товарів дорожчали несуттєво, деякі позиції навіть здешевшали в порівнянні з початком жовтня.

Проте вже у грудні експерти прогнозують значне зростання цін на харчі через сезонний фактор. Українці традиційно витрачають більше на продуктовий кошик напередодні Різдва, що дозволяє виробникам піднімати ціни.

Зокрема, курятина до кінця року може додати 15-20% до своєї вартості, попередив виконавчий директор асоціації "Союз птахівників України" Сергій Карпенко. 

Вас також можуть зацікавити новини: