Мер Мелітополя сподівається, що ЗСУ визволять Південь і Схід України / фото ua.depositphotos.com

Міський голова Мелітополя Іван Федоров назвав дії окупантів на українських окупованих територіях геноцидом і голодомором.

Таку думку він висловив під час інформаційного телемарафону.

"Хочу прокоментувати те, що відбувається на наших окупованих територіях: це з одного боку – геноцид, а повністю можемо порівняти з голодомором, який творив радянський режим безпосередньо в Україні і, звичайно, на Півдні країни", - зазначив він.

Відео дня

Він підкреслив, що на сьогодні дефіциту продуктів немає, але окуповані території дійсно стоять на порозі голоду, бо невідомо, що буде восени.

"Сьогодні немає дефіциту продуктів на нашій території, але ціна, за якою рашисти намагаються продати продукти, які завозять з тимчасово окупованого Криму, вона в три-чотири рази дорожча, ніж те, скільки вони коштують у Запоріжжі, Дніпрі чи Києві і в наших людей сьогодні немає готівкових коштів, тому що 80% безробіття безпосередньо на окупованих територіях і в них немає доступу до цих досить дорогих продуктів, тому дійсно, ми сьогодні стоїмо на порозі голоду і я не розумію, що ми будемо робити восени", - розповів міський голова Мелітополя.

Окрім цього, він розповів про скрутні умови, у які окупанти ставлять українських фермерів, фактично грабуючи їх.

"Близько двох тижнів тому вони (окупанти – УНІАН) розпочали дискусії з нашими фермерами на тимчасово окупованих територіях, та надали їм умови майбутнього врожаю, умови були наступні: 70% забирають окупанти, 30% дають змогу нашим фермерам продати по знижених цінах. Але ж ми чітко розуміємо, що 30% по незрозумілих цінах – це навіть не покриття собівартості від вирощеної продукції. Тому вони обкрадають наших фермерів, обкрадають наші села", - додав міський голова.

Він висловив надію на те, що Збройні сили зможуть визволити весь Південь і Схід нашої держави і відновити її територіальну цілісність.

Як повідомляв УНІАН, раніше Федоров розповідав, що російські окупанти потягами вивозять зерно із Запорізької області до Криму.

Вас також можуть зацікавити новини: